Svenska Stutterheim öppnar i New York – och hyllas i New York Times

För sex år sedan öppnade Alexander Stutterheim butiken på Södermalm i Stockholm. Nu expanderar han till New York.
26 maj, 2016

För sex år sedan, 2010, startade ”det lilla modeprojektet” (som Cafés modechef Daniel Lindström benämnde det då) Stutterheim Raincoats sin verksamhet på Södermalm i Stockholm.

Inspirerad av sin morfars gamla regnjacka syddes en premiärmodell för hand i en upplaga om 400 exemplar till priset 1 500 kronor. Och lanseringen blev lyckad. 2013 fick Stutterheim i uppdrag att designa en regnrock för det exklusiva varuhuset Barneys i en kollektion med Jay Z. Även Kanye West har fotograferats i en regnrock från Stockholmsmärket.

Nu, 2016, öppnar Stutterheim upp sin första butik utanför Sverige, på klassiska Mulberry street på Manhattan i New York. Tidningen New York Times skriver om nyheten med rubriken ”A Beloved Swedish Outwear Brand Settles in New York”, så vi får anta att många kommer ta emot dem med öppna armar. Men än så länge är de väldigt ödmjuka.

– Det är inte som att vi öppnar upp en fulländad butik, säger marknadsdirektören Johan Loman till NY Times. Men vi lär oss vartefter, och det kommer bli väldigt spännande, verkligen.

Butiken ligger på 232 Mulberry Street, New York, stutterheim.com.