Svenska Kelly med i årets Victoria´s secret-show: "Det var fantastiskt"

23 december, 2014

Hon har rötter i Indien och Australien, bor i dag i New York, men hon växte upp i Frölunda i Göteborg. Nu har svenska supermodellen Kelly Gale stått på scenen på Victorias secret fashion show – för andra året i rad.

–      Det var fantastiskt. Det var ännu bättre i år eftersom jag redan från början visste hur roligt det skulle vara, säger Kelly Gale.

Hur kändes det när du stod där på scenen?

–      Sekunderna innan får man en härlig adrenalinkick. När man går på scen är det bara att njuta. I år tyckte jag oerhört mycket om musiken jag gick till. Ed Sheeran är riktigt bra.

Hur förberedde du dig inför showen?

–      Mat, träning och sömn är ständigt viktigt för mig men inför Victorias secret fashion show lägger jag ännu mer krut på de sakerna.

När Kelly Gale gick sin första visning på Victorias Secret fashion show förra året var hon 18 år och yngst bland alla modeller som fick ta plats på scenen. Hon kom också in i branschen i väldigt ung ålder. Hon upptäcktes på ett kafé i Göteborg som tolvåring. Första uppdraget var en visning för nya, talangfulla designers i Göteborg. Då var hon endast tretton år gammal.

– Mamma och pappa var inte särskilt förtjusta. De var nog oroliga för att jag inte skulle klara av skolan samtidigt och för att de tyckte att det var en tuff bransch.

Modellandet har blivit en slags revansch för henne. Uppväxten var tuff periodvis. Hon mobbades i skolan för sitt utseende som vissa andra barn tyckte var udda.

–      Men jag kände mig aldrig riktigt mobbad. Det kulminerade i att jag blev slagen några gånger och sen vägrade jag gå tillbaka till den skolan. Så fort jag bytte till en annan skola slutade trakasserierna. Efter det har jag känt mig lugn och glad.

Hur mår du i dag?

–      Jag mår riktigt bra. Jag är en stark person och var det även på den tiden när det var jobbigt i skolan.

Hur har det gångna året varit för dig?

–Det har varit ett tufft år för jag har avslutat min gymnasieutbildning i kombination med en hel del jobb. Nästa år kan jag fokusera helt på jobb. Det är en lättnad.

Vad hoppas du på inför nästa år?

–      Den närmaste tiden ska jag fokusera på att jobba, träna och ordna med allt i min nya lägenhet i New York. Målet nästa år är att jag ska göra någon stor beautykampanj.

Hur firar du  jul i år?

–      Jag kommer att fira med familj och vänner hemma i Göteborg. Jag älskar julen och allt som har att göra med den. Det blir mys med familj och vänner i flera dagar.

 

Av Peder Nääs Sundemyr

 

Namn: Kelly Olivia Gale

Ålder: 19 år

Familj: Mamma, pappa och två yngre bröder.

Partner: Ingen just nu.

Intressen: Laga mat, träna, hänga med vänner, läsa en bra bok. Det är viktigt att få skratta varje dag och det gör jag bäst med mina vänner.