Svenska Hope märker nu alla plagg med dam- och herrstorlekar

10 jan, 2017 
AvLisa Segerson
I vår lanserar Hope en ny storleksmärkning som innebär att samtliga plagg märks med både dam- och herrstorlekar.
Annons

Hope blir det första märket inom svenskt mode med dubbel storleksmärkning. HOPE har tidigare lanserat den könsneutrala kollektionen Changes.

– Vår vision är att hylla individen och skapa mode för människan. Nu tar vi ytterligare ett steg med det nya storlekssystemet som kommer att göra det lättare för våra kunder att välja hur de vill uttrycka sig oavsett kön, säger Åsa Sånemyr, VD för Hope i ett pressmeddelande.

Vårkollektionen är är designad av chefdesigner Frida Bard och kallas Creative Minds. Bard har inspirerats av kreatörer och ikoner inom musik, konst och litteratur. Frida Bard är exalterad över kollektionen och förväntar sig förändring i modevärlden.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

– Det är befriande att arbeta med både traditionellt kvinnliga och manliga koder i en flytande kontext. Förhoppningsvis kan det framöver resultera i en förändring och uppluckring av könsroller och ideal – inte bara inom mode utan i samhället, säger Frida Bard, chefsdesigner på Hope.

Annons

Creative Minds kommer att säljas i Hopes egna butiker, på hope-sthlm.com och hos Hopes 260 återförsäljare runtom världen. Kollektionen når butikerna i januari.

 

Annons