Svenska Hope märker nu alla plagg med dam- och herrstorlekar

Svenska Hope märker nu alla plagg med dam- och herrstorlekar

I vår lanserar Hope en ny storleksmärkning som innebär att samtliga plagg märks med både dam- och herrstorlekar.
10 januari, 2017

Hope blir det första märket inom svenskt mode med dubbel storleksmärkning. HOPE har tidigare lanserat den könsneutrala kollektionen Changes.

– Vår vision är att hylla individen och skapa mode för människan. Nu tar vi ytterligare ett steg med det nya storlekssystemet som kommer att göra det lättare för våra kunder att välja hur de vill uttrycka sig oavsett kön, säger Åsa Sånemyr, VD för Hope i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: FRIDA BARD HOPES NYA CHEFDESIGNER

Vårkollektionen är är designad av chefdesigner Frida Bard och kallas Creative Minds. Bard har inspirerats av kreatörer och ikoner inom musik, konst och litteratur. Frida Bard är exalterad över kollektionen och förväntar sig förändring i modevärlden.

– Det är befriande att arbeta med både traditionellt kvinnliga och manliga koder i en flytande kontext. Förhoppningsvis kan det framöver resultera i en förändring och uppluckring av könsroller och ideal – inte bara inom mode utan i samhället, säger Frida Bard, chefsdesigner på Hope.

Creative Minds kommer att säljas i Hopes egna butiker, på hope-sthlm.com och hos Hopes 260 återförsäljare runtom världen. Kollektionen når butikerna i januari.

LÄS OCKSÅ: HOPE BÖRJAR GÖRA MÖBLER