Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Svenska designers på Köpenhamns modevecka

09 aug, 2019 
Svenska designers på modeveckan i Köpenhamn.
Stand, Little Liffner och HOPE är några svenska designers som visade sina SS20-kollektioner i Köpenhamn under Fashion Week i veckan. Såhär ser kollektionerna ut.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Little Liffner SS20

Little Liffner SS20, stilleben.

Det Stockholmsbaserade accessoarmärket Little Liffner tog plats under den danska modeveckan för att visa upp kommande nyheter inför vår-och sommarsäsongen 2020. Sedan lanseringen av märket år 2012 har de gång på gång visat lyxiga accessoarer och väskor – med en lekfull twist.

Under SS20-presentationen i Köpenhamn trädde nya lekfulla former på väskorna fram och färgpaletten består av både neutrala klassiker och poppiga karameller.

Annons
Little Liffner SS20, ny väskmodell.
Vackra färger och former är att se fram emot.
Little Liffner, somrig färgpalett.
Lekfull twist hos Little Liffner SS20.
Annons
Stand SS20, kappa i skinn.

Stand SS20

SS20-kollektionen hos svenska lädermärket STAND visades upp under torsdagseftermiddagen och bjöd på looks där raka silhuetter mötte slappa former. Idén och inspirationen bakom kollektionen är lediga sommardagar i både city och vid kusten.

Stand SS20, läderlook i svart.
Svart läderlook från topp till tå.

Lädermärkets grundare och kreativa chef Nellie Kamras har sedan starten 2014 lyckats skapa en perfekt blandning av coola looks och ett skandinaviskt uttryck. Inför kommande säsong trycker STAND ännu en bit extra på vågade färg-och mönsterkombinationer och vi ser allt från starka kontrastfärger till ljusa pasteller.

Annons
Stand SS20, lila mönstrat möter färgstark grön.
Kontrastfärger tar plats.
Stand SS20, bikerjacka i babyblått.
Pasteller är ett genomgående tema i vår- och sommarkollektionen.
Annons

Som en del av huvudkollektionen presenteras även en kapsylkollektion med hållbara plagg i faux-läder, både veganläder och helt nytt material tillverkat av ananasblad.

Unikt för presentationen var att alla modeller rörde sig i grupp iklädda identiska looks för att trycka på HOPEs dubbla storleksmärkning.
Unikt för presentationen var att alla modeller rörde sig i grupp iklädda identiska looks för att trycka på HOPEs dubbla storleksmärkning.
Neon som en uppiggande kontrast till det sensuella.
Neon som en uppiggande kontrast till det sensuella.
Hope SS20, blå och vitrandiga skjorta.
Sensuella drag genomsyrar kollektionen.
Annons
Hope SS20, mörkblå skjorta.

HOPE SS20

Under tredje dagen av Copenhagen Fashion Week gjorde HOPE premiär på den danska modeveckan. Kollektionen visades i omtalade Axel Towers med en presentation där det sensuella och spirituella mötte skarpa drag av neon.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

I den fräscha kollektionen var det tydligt att inspirationen kommer från mötet mellan det hårt strikta och det mjuka, mer lättsamma. Detta syns i looks där slappa kaftaner bärs under dubbelknäppta kavajer och materialval där plisserad siden och skimrande jacquard står i centrum.

Läs mer:

Rodebjer visade sin SS20-kollektion i Köpenhamn

Streetstyle från Copenhagen Fashion Week SS20

Annons