Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Svart och vitt nya trendiga färgkombinationen på Nobel 2019

10 dec, 2019 
De klassiska nobelfärgerna rött och smaragdgrönt fick se sig besegrade av årets nya favoritkombination: svart och vitt! ELLE har synat våren trendigaste färgkombination som lyste klart redan under gårdagens Nobelfest.
Annons

Det var ett tag sedan den klassiska färgkombinationen svart och vitt var populär i nobelsammanhang. Alla minns vi Drottning Silvias svartvita Nina Ricci-blåsa från 1993, men under gårdagens Nobelfest såg vi den stilsäkra och trendiga kombinationen på allt från kronprinsessan Victoria till Ebba Busch Thor.

Färgkombinationen är både minimalistisk och dramatisk i sina kontrasterande färger och skapar en elegant look. Svart och vitt är dessutom extra moderiktigt inför den kommande vårsäsongen där färgkombinationen syns på allt från Alexander MCQueens vårkollektion till Balmain.

Tre svarta och vita klänningar på Nobelfesten 2019

1. Kronprinsessan Victoria i klänning designad av Selam Fessahaye

Kronprinsessan Victorias Nobelklänning 2019
Kronprinsessan Victorias nobelklänning 2019, signerad Selam Fessahaye

Kronprinsessan Victoria bar en magisk skapelse signerad svenska stylisten och designern Selam Fassahaye. Selam, som vanligtvis är känd för sina färgsprakande och voluminösa kreationer, hade inför årets Nobelfest skapat en svart och vit klänning åt kronprinsessan Victoria. En av Nobelfestens främsta snackisar, menar ELLEs chefredaktör Cia Jansson.

Annons

2. Matilda Ernkrans i design av modestudenterna William Wahlström och Filippa Svensson

Forskningminister Matilda Ernkrans på Nobel 2019
Matilda Ernkrans klänning designade av modestudenterna William Wahlström och Filippa Svensson. Foto: TT

Forskningsminister Matilda Ernkrans strålande under Nobel 2019 i en vit dröm med svarta stänk. Klänningen är skapad av modestudenterna William Wahlström och Filippa Svensson vid Borås Textilhögskola och är gjord av komposterbart papperstyg. Den svarta färgen på klänningen symboliserar klimatförstöring. Det vita papperstyget står för det naturliga och miljövänliga med sin mjuka form i kontrast till den svarta färgen som är hård och dramatisk och kan tolkas som en symbol för oljeutsläpp och föroreningar.

Annons

3. Ebba Busch Thor i klänning designad av Camilla Thulin

En svart klänning med stor kjol och ett vitt band som markerar midjan. Enkelt, tidlöst och vackert. Design av Camilla Thulin. Foto: TT.

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor i en tvådelad svartvit klänning designad av Camilla Thulin. Notera även Ebba Bush Thors ring och naglar som även de går i det svartvita-temat.

Foto: TT

LÄS MER:

Annons