Stylisten Ingela Klemetz släpper kollektion med örhängen

Ingela Klemetz har designat örhängen.

Ingela Klementz Farago, stilikonen och stylisten lanserar nu Ingy Stockholm – en kollektion med örhängen med inspiration från naturen och konsten.
27 oktober, 2017

Ingela Klemetz är en stilikon i ordets rätta bemärkelse och hennes signaturlook med röda läppar, eyeliner och smycken både fascinerar och inspirerar. Nu har Ingela lanserat en unik kollektion av örhängen som går under namnet Ingy Stockholm. ELLE har fått en härlig pratstund med Ingela – om inspiration och kärleken till mode och smycken.

Var hittar du din inspiration?

– Överallt, men naturen har alltid varit en naturlig utgångspunkt för mig. Ingenting som skapas blir vackrare är naturen själv. Det kan vara en fjäril, fågel en blomma, ett träd eller Stockholms skärgård. Naturen är ett öppet rum och det förskönar inte bara världen – spenderar man tid i naturen spendera tid där förskönar man sitt inre rum. Konstnärer som Louise Bourgouise och Louise Nevelson inspirerar mig också med sitt nästan brutala uttryckssätt. Det är inte sexigt och feminint men det är som en inre glöd som måste ut.

Ditt favoritsmycke genom tiderna?

– Jag gillar stora och abstrakta smycken. Taher Chemirik är en stor favorit som jag har haft förmånen att jobba med. Men just nu är faktiskt mina örhängen favoriter. Accessoarer är en stor del av mitt liv och jag kände att de smycken som fanns att köpa blev mindre och mer minimalistiska – gjorda för massproduktion. Och jag saknade själen  och uttrycken i  objekten. Jag gillar stora accessoarer som gör ett statement.Jag brukar säga att mina örhängen har en odefinierbar, galaktisk skepnad – och varje örhänge är unik och har sitt eget liv.

Du hittar kollektion med örhängen på www.ingystockholm.com och Svenskt Tenn. De kostar 4800 kr paret och det finns en unik, limiterad upplaga på 67 stycken.

Här hittar du ett axplock av de vackra kreationerna.

Foto Peter Farago

Läs mer:

Årets hederspristagare: Ingela Klemetz Farago 

Årets accessoardesigner 2019 är Maria Nilsdotter