Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Streetstyle från Fashion Week i Milano

23 feb, 2024 
AvAmie Chorr
Under Milano Fashion Week var det inte bara de klassiska och eleganta snitten som fångade uppmärksamheten, utan även de distinkta detaljerna gav en fräsch och modern twist till streetstyle-scenen. Här är de mest framträdande detaljerna som stack ut under veckan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Behind the scenes med Zara LarssonBrand logo
Behind the scenes med Zara Larsson

Milano Fashion Week är i full gång och som vi vet är det inte bara modevisningarna som inspirerar. Vi får även en hög dos av inspiration från modeveckans streetstyle. Vita kragar, western-inspirerade detaljer, sportiga inslag och semi transparenta plagg utgjorde den perfekta paletten på Milanos gator.

Milano Fashion Week – detaljerna som stack ut

Som man ser många gånger handlar inte allt om kläderna, utan även om de små detaljerna som verkligen gör en outfit minnesvärd och personlig.

1. Vita kragar

Vita kragar som detalj i en annars helt svart look gav en subtil touch till streetstyle-scenen. Oavsett om det var en klänning eller överdel var det vita halsområdet en central detalj som gav en sofistikerad kontrast till de mer avslappnade och uttrycksfulla plaggen.

2. Western-inspirerade detaljer – en hälsning från country-scenen

En oväntad men välkomnad trend var inslag av western-inspirerade detaljer. Från mockafransar till vita westernhattar! Det är tydligt att dessa typer av detaljer har börjat ta en allt större plats på modescenen. Vi fick se en hel del av det i Louis Vuittons herrvisning för AW24 och lägligt nog släppte Beyonce låtar med country-influencer för inte så länge sen. Och nu har det även letat sig in i modebilden! Vi spår att detta bara är början.

Annons

3. Sportiga inslag

Milano bjöd på en sportig streetstyle där sportkläder, kepsar och collegejackor dominerade. Look som visade en perfekt balans mellan komfort och stil, där sportiga detaljer som en cool keps eller en trendig collegejacka lättade upp de mer formella eller strukturerade klädvalen. Denna lekfulla mix av sport och skräddat var en fin mix att se.

Annons
Vincenzo Grillo/launchmetrics.com/spotlight

4. Semi-transparenta plagg

Skira plagg har blivit ett givet val de senaste säsongerna. Och det ser ut att hålla sig starkt framåt. Vi fick se en hel del looks där man lekte med lager-på-lager med olika typer av skira plagg eller klänningar i semi-transparent material. En lekfull inspiration till kommande looks helt i skira material.

Annons
Annons

Foto:Launchmetrics.com/spotlight

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons