Storyn bakom Elsa Hosks drömmiga klänning i Cannes – exklusivt för ELLE!

Elsa Hosk berättar om klänningen hon bar på Cannes filmfestival 2019

Cannes filmfestval pågår för fullt nere på franska rivieran och filmstjärnor, kändisar och supermodeller har bråda dagar på röda mattan. En av festivalens vackraste klänningarna bar den svenska supermodellen Elsa Hosk på premiären för A hidden life. En gudomligt vacker chiffongklänning i bleka pasteller, signerad det italienska modehuset Etro. I en exklusiv intervju för ELLE berättar Elsa allt bakom den ljuvliga kreationen.
21 maj, 2019

Elsa Hosk är en av Sveriges största modeller och dessutom en äkta modeikon med ett ett brinnande intresse och stor kunskap om mode. Exklusivt för ELLE berättar hon om storyn bakom den pastelliga drömklänningen från Etro som hon bar på filmfestivalen i Cannes.

Det var på premiären till storfilmen A hidden life som Elsa bar den ljuvliga pastellkreationen. Och det ligger så mycket mer arbete bakom en sådan klänning än man kan föreställa sig. För Elsa och hennes stylist började det här resan till Cannes röda matta redan för tre månader sedan.

Elsa berättar:

– Jag älskar att planera looks, så ofta vet jag vad jag vill göra. Sedan pratar jag med min stylist Elizabeth Sulcer för hon är bäst! Alltid när jag har en idé är hon på och får allt att hända. Det är så kul och magiskt. Jag visade den här bilden på Lauren Hutton för för tre månader sedan och sa att vi måste göra denna för Cannes!

– Lauren Huttons chiffongklänning på den här bilden är min absoluta drömklänning. Elizabeth visade den i sin tur för det italienska modehuset Etro och frågade om de ville göra den. Etros designers flög över till oss i New York och där började processen att skapa klänningen.

Hon berättar vidare:

– Först försökte vi ändra den så mycket som möjligt för att inte vara en exakt kopia av Laurens klänning. Vi lade till exempel  till ett släp och lade till färger som vi gillade. Sedan testade vi en knallrosa nyans och i ett helt annat material för andra provningen.  Efter det gjorde de nästa prov i alla regnbågens färger, men då var inte färgerna helt rätta och vi försökte lägga till ett mönstrat tyg, men det var inte lika vackert. Och inför den sista fittingen gjorde de ett nytt och sista prov där vi ändrade skärpet en smula. På plats i Cannes provade jag den för första gången och efter några små justeringar var den perfekt! Det kändes verkligen som en dröm och jag kunde inte sluta titta på den.

Inspirationen bakom Elsa Hosks hår och makeup på Cannes filmfestival

– I och med att klänningen är ett sådant statement ville vi hålla makeupen supersoft och blended så att klänningen skulle hamna  i fokus, berättar Elsa.

– Makeupen är gjord av makeupartisten Vincent Oquendo och är en mjuk, modern och ultraglammig röda mattan-look i mjuka nudetoner och mycket lyster.

Hårinspirationen till Elsa Hosks Cannes-look

Inspirationen till den snygga frisyren med ett flätat diadem fick Elsa från den här bilden på Cathrine Deneauve från 1960-talet, med ett flätat rosa och guldigt diadem.  Och Elsa säger:

– För håret skickade jag några inspirationsbilder till min hårstylist Benoit Moeyaert och vi älskade båda denna look med diademet, den sköna volumen och de mjuka lockarna.

 

Foto: TT

Läs mer:

Filmfestivalen i Cannes 2019: Här är stjärnorna på röda mattan

Elsa Hosk delar med sig av sina bästa beautyhemligheter