Största trenderna från Acne Studios FW20-visning i Paris

Acne Studios höstvisning 2020

Sista dagen på den officiella herrmodeveckan i Paris visade svenska Acne Studios upp sin FW20-kollektion på Le Carrousel du Louvre i Paris. ELLEs moderedaktör Elina Grothén var på plats och listar de största trenderna från den kommande damkollektionen 2020!
20 januari, 2020

I en minimalistisk setting på Le Carrousel du Louvre i Paris visade Acne Studios igår fram sin kommande dam- vs. herr-kollektion för hösten 2020. Visningarna som pågick samtidigt i samma rum, till samma musik var för gästerna på plats avskilda åt via en ”vit vägg” mitt i det gigantiska rummet. Endast en spegel i taket gjorde det möjligt att skymta gästerna på andra sidan.

På ena sidan visades herr-kollektionen fram där A.I och algoritmer varit en bidragande faktor till säsongens design. På andra sidan rummet var referenserna till Acne Studios dam-kollektion istället från dåtidens Old Masters – som i konsthistorien avser en målning av en konstnär i Europa före omkring 1800-talet.

– I wanted to create a future idea of the past, one that is free from references of what has happened before. There is a creative tension that I get from time, the pull of the past to push you forward, berättar Jonny Johansson, Creative Director för Acne Studios.

Hetaste trenderna från Acne Studios höstvisning 2020:

1. Old Master läderkappa

Referensen var extra tydlig på den enastående läderkappan som målats med en förvrängd målning av Old Masters. Och föreställer en bild som både känns igenkännlig och obekant. Läderkappan är ett konstverk i sig! Det är även idén om snedvridna gamla målningar som satt färgpaletten för säsongen – i brända, jordnära toner.

2. Felkonstruerade kavajer

Acne Studios skämmer bort oss ännu en säsong med fantastiska skräddarsydda överdimensionerade kavajer. Den här säsongen med fokus på överdrivna armar i tjockt material kombinerat med breda axlar och markerad midja. Perfekt balans mellan feminint och maskulint!

3. Lekfulla sidenklänningar

Sidenklänningarna var kollektionens höjdpunkt. Det närmast gick ett sus genom Le Carrousel du Louvre när modellen Aliet Sarah i den blå sidenklänningen tog steget ut på catwalken. Med en överdriven samtidigt feminin silhuett, allt i en perfekt balans, spås det bli en hit bland modeprofilerna. Klänningarna därefter – speciellt de med struktur i livet måste ses live! Fantastiska.

4. Sammetskreationer

Höstkollektionen 2020 bjuder även på draperade, crêppade och voluminösa sammetsklänningar i härliga toner och en och en annan up-sizad rock i sammet. Gärna i kombination till någon form av sammetsnederdel. Slutsats: All-in på sammet i höst!