Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Allt du behöver veta om Stockholm Fashion Week

07 feb, 2022 
Stockholm Fashion Week är igång. Under dagarna tre ska vi få ta del av vad svenskt mode har att presentera för kommande höst. Och du kan se det mesta digitalt! Här är allt du behöver veta.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Efter en inspirerande och fullsmockad modevecka i vårt danska grannland (du missade väl inte det bästa från catwalken och på gatorna i Köpenhamn förra veckan?) är det dags att rikta blickarna mot Sverige. Idag inleds Stockholm Fashion Week och under dagarna tre ska vi få ta del av vad svenskt mode har att presentera inför hösten 2022.

Ida Sjöstedt SS22.
Ida Sjöstedt SS22.

Digitala och fysiska visningar och talks

Modeveckan inleds idag, den 7 februari och sträcker sig fram till och med onsdag den 9 februari och bjuder på både kollektionspresentationer och intressanta paneldiskussioner. På grund av covid (kan det ha varit sista gången vi skrev den meningen nu?) domineras modeveckan av digitala visningar också den här säsongen. Men även några fysiska visningar äger rum, bland annat från Beckmans designhögskola, vilket brukar vara en uppskattad show.

Annons

På schemat står välkända svenska designers som exempelvis Jennifer Blom, Iggy jeans, Ida Stjöstedt, Filippa K och Stand studio. Boozt och Popswap bjuder in till talks.

Iggy jeans SS22.
Iggy jeans SS22.

Så följer du Stockholm Fashion Week

Att merparten av Stockholms modevecka är digital är inte bara ett tråkigt resultat av en pandemi. Det innebär också att alla är inbjudna! Du som inspirationstörstande modeintresserad kan följa de svenska märkenas visningar via skärmen på Stockholmfashionweek.se samt i de olika märkenas egna kanaler. Spana in hela schemat här för att inte missa något!

Annons

Häng med ELLE på Stockholms modevecka

Och vi är såklart på plats! Följ med ELLEs moderedaktion in i modebubblan och låt dig uppdateras (och inspireras) med det bästa från veckan här på ELLE.se och @ellesverige. Då kommer du garanterat inte att missa något!

Spana in ett urval av alla AW22-looks som har presenterats:

Filippa K

Stand studio

Ida Sjöstedt

beckmans designhögskola

Asli Cömert
Saveja Sevéra Awzel
Desiree Bjurinder Fritzon
Hilda Landström Ferm
Gabriella Danerlöv

Jeanerica

Iggy jeans

Video: Det bästa höstmodet från Köpenhamns modevecka

Det bästa höstmodet från Köpenhamns modevecka 2022Brand logo
Det bästa höstmodet från Köpenhamns modevecka 2022

Foto: Imaxtree

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons