Stine Riis kollektion för H&M och Streetstyle-fotografernas nya favoriter

17 augusti, 2012

Vår nyhetsspanare Anna Kopito ger dig senaste nytt från modevärlden här på elle.se. Flera gånger i veckan levereras de i samlad form under vinjetten modespion. Dagens laddning kommer här.

> Läs fler modespioner!

> Läs Annas blogg!

av ANNA KOPITO foto PRESSBILDER

STINE RIIS PRISBELÖNTA KOLLEKTION FÖR H&M LANSERAS I SEPTEMBER

Klädkedjor kan lätt kritiseras för att göra livet tufft för nya designers. De kan, tack vare sin storlek och kvantiteten de producerar, hålla nere priser för relativt bra kvalitet, vilket är svårt för en ensam designer. H&M visar däremot att de uppmuntrar och stödjer nya designers med deras nyinstiftade pris, H&M Design Award. I februari i år blev Stine Riis den första vinnaren i tävlingen. Några av nyckelplaggen ur hennes kollektion kommer att lanseras i Storbritannien under London Fashion Week den 17 september och tre dagar senare börja de säljas i utvalda butiker i Sverige, Danmark, Tyskland, Nederländerna, Belgien och online. I videon nedan berättar hon om sin kollektion, design och favoritplagg ur kollektionen.

STREETSTYLE-FOTOGRAFERNAS NYA FAVORITER

Varje säsong dyker det upp nya talanger på gatorna. Det är modeller, moderedaktörer, stylister som lyckas få streetstyle-fotografernas uppmärksamhet. Det var på det här viset Anna Dello Russo och Giovanna Battaglia blev kända. Inför den kommande modesäsongen har man listat tjejerna som kommer att dyka upp på modebloggarna och som vi kommer att inspireras av. Eleonora Carisi, Ada Kokosar, Esther Quek, Laetitia Paul, Ursina Gysi, Rosalind Jana, Natalia Alaverdian är möjligtvis obekanta för oss nu, men i slutet av oktober kommer vi förmodligen veta vilka de är.

SVENSK MODELL I TOPSHOPS HÖSTKAMPANJ

I Topshops kommande höstkampanj ser vi bland andra den svenska modellen Moa Åberg, som fick gå sju visningar under modeveckan i Stockholm för ett halvår sedan. Det är alltid roligt att se svenskar i sådana sammanhang.

CAROLINE, VIRGINIE OCH JULIA FÖR J.CREW

Förra veckan konstaterade vi att det är allt fler modeföretag som börjar byta ut modeller mot intressanta personligheter i deras kampanjer. J.Crew har låtit personer som Tank Magazines moderedaktör Caroline Issa, Le Figaros redaktör Virginie Mouzat och Wonderlands moderedaktör Julia Sarr-Jamois stå modeller för deras färgglada höstkollektion.