Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Stilsäkra outfits att bära på julafton, juldagen och i mellandagarna

21 nov, 2023 
Julkläder dam 2023.
Julen är på ingång och ELLEs stylingredaktör Josefine Kanth ger dig en tidig julklapp med 10 looks – perfekta för julens alla dagar. Med allt från den perfekta julaftonsklänningen till lyxiga mysset som funkar året om. God stilsäker jul!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Då var det äntligen dags att blicka till årets festligaste tid och med det slår vi givetvis ett slag för en extra piffig jul 2023. Vi räknar ner dagarna till jul med en rejäl dos av outfit-inspiration som passar till allt från julafton och juldagen till årets sista dagar.

Toteme röd look.
Svenska Totême sätter inspiration för en lyxig bekväm jul – utan att skippa favoritplaggen.Foto: Toteme

Inspireras av julens festliga kulörer

Med fokus på festlig bekvämlighet (för låt oss vara ärliga, det vill vi ju inte släppa på) och en lyxig känsla har ELLEs stylingredaktör Josefine Kanth plockat ihop 10 olika looks som sätter stilen i jul. Färgvalet? Julens festliga kulörer av rött, snövitt, svart och några släng av gnistrande strass ger dig allt från den perfekta julaftonklänningen till mysset som funkar året om. God stilsäker jul!

Annons

Look 1 – den snövita klänningen

Kanske säsongens skönaste plagg – och perfekt till jul! Den stickade klänningen som fortsätter att stå som vinterns hjälteplagg för dagar då du vill känna dig feminin, uppklädd och bekväm – på en och samma gång. Med allt från finstickat till grovstickat är alternativen många!

Köp klänningen här (på rea nu). (reklamlänk)

Stickad klänning

Adoore

En favorit som passar perfekt till julen men även vinterns alla dagar är denna feminina klänning med smickrande passform och en bekväm kort längd från Adoore. Ett måste att spana in som finns i fler färger.

Vit stickad klänning från Adoore.
KÖP DEN HÄR.ReklamlänkPs, just nu är klänningen är på rea!

Kombinera den vintervita looken med en röd detalj som en röd läpp eller röda naglar. Det låter julkänslan slå i taket och ger extra liv till din look.

Köp nagellacket här. (reklamlänk)

Rött nagellack

Essie

En favorit när det kommer till röda nagellack är färgen Bordeaux från Essie! En mörkröd nyans som passar året om.

Rött nagellacket Essie
KÖP HÄR.ReklamlänkNagellacket finns just nu på 25%, klicka på länken för att se mer.

Ett par smidiga och snygga slip-in tofflor fulländar looken och blir en perfekt innesko att trippa omkring i på julafton – och till ett mysigt set dagarna efteråt.

Köp skorna här! (reklamlänk)

Slip-in tofflor

Flattered

Stilsäkra tofflor i slip-in modell från Flattered med söt dekorativ knytrosett framtill.

Skor från Flattered.
KÖP HÄR.Reklamlänk








Look 2 – den julröda tröjan

En sammetsrosett i håret är den perfekta juldetaljen och väljer du att bära en monokrom look i svart eller vitt blir det snabbt det som gör att din outfit får det där lilla extra.

Annons

Köp rosetten här! (reklamlänk)

Sammetsrosett

HM

Sött hårspänne med stor dekorativ rosett i sammet från H&M.

En sammetsrosett i håret är den perfekta juldetaljen! Denna hårrosett kommer från H&M.
KÖP HÄR. Reklamlänk

Denna säsong domineras av rött och vad passar bättre julens dagar till ära än att låta det röda stå i fokus? En röd stickad tröja gör sig extra bra under jul och frågar du oss stylar vi det gärna med en röd pyjamasbyxa eller svart skinnkjol som bryter av.

Se mer och köp tröjan här. (reklamlänk)

Stickad röd tröja

Ett fint alternativ att bära till jul är denna skickade tröja i mohairmix och oversized passform från H&M. Tröjan finns även i färger som vitt, svart, skogsgrönt och beige.

Rod troja fran arket.
KÖP HÄR.Reklamlänk

Bryt av det mjuka med en hård kontrast som lyfter din look och leker med olika texturer. Som en elegant skinnkjol i svart!

Kjolen är på 30% rea just nu – köp den här. (reklamlänk)

Midikjol i veganskt läder från Adoore med hög midja och en smickrande slits framtill. Så fin att bära till allt från stickat till en krispig skjorta och loafers till jobbet.

Skinnkjol i veganskt läder från Adoore.
KÖP HÄR. ReklamlänkPs, kjolen finns just nu på 30% rea.

En iögonfallande toffla ger det lilla extra till looken, för visst älskar man skor som tar för sig? Låt de ta plats eller bär med en avslappad lång byxa (varför inte pyjamasbyxan) där endast en lurvig tå sticker fram som chic detalj.

Se mer och köp tofflorna här. (reklamlänk)

House of Dagmar

Tofflor med fuskpäls från House of Dagmar som både håller värmen och stilen på plats!

Svarta lurviga tofflor från House of Dagmar.
KÖP HÄR. Reklamlänk

Look 3 – den lilla svarta + prickiga strumpbyxor

En dekorativ drapering eller urringning är ett perfekt sätt att addera en mer festlig touch till den klassiska lilla svarta – som givetvis passar utmärkt till julens festligheter.

Annons

Se mer och köp klänningen här! (reklamlänk)

Miniklänning

Stylein

Lätt figursydd miniklänning i svart med dekorativ öppning i ryggen och vida ärmar. Vi ELLE-skar den!

Svart klänning från Stylein.
KÖP HÄR.Reklamlänk

Styla med säsongens finaste strumpbyxor – de mönstrade (gärna med monogram eller prickar). Det bidrar snabbt till en mer uppklädd och spännande look.

Se fler strumpbyxor och köp dessa här. (reklamlänk)

Klä upp looken med ett par klackar som äger en iögonfallande detalj! Som ett vackert spänne eller dekorativ klack.

Prickiga strumpbyxor

Swedish stockings

Dessa prickiga strumpbyxor från Swedish Stockings är stickade i återvunnet material och producerade utan utsläpp – en stor favorit.

Kombinera den lilla korta med mönstrade strumbyxor för en festligare look. Dessa prickiga kommer från Swedish Stockings.
KÖP HÄR.ReklamlänkÄr prickigt inget för dig? Missa inte att spana in alla andra fina mönster. Du hittar allt via länken.

Se mer och köp skorna här! (reklamlänk)

Klacksko

Other stories

En chic klack likt dessa i lack och spetsig tå lyfter garanterat en festlook. Du hittar skon hos & Other stories.

Skor från & Other stories.
KÖP HÄR.Reklamlänk

En minikjol i svart passar minst lika bra som miniklänningen. Välj en med en dekorativ detalj och din look är fixad på nolltid.

Se mer och köp denna kjol här. (reklamlänk)

Minikjol

Gina tricot

En minikjol med dekorativ knytrosett julen till ära? Eller kanske nyår? Denna kjol från Gina Tricot är så fin till en enkel långärmad tröja + klackar!

Kjol i mini med rosett fran gina tricot.
KÖP HÄR.Reklamlänk

Look 4 – lyxiga pyjamasen som set

Glada besked till dig som älskar det bekväma! Att bära pyjamas till festligare tillfällen har aldrig varit hetare, så om du liksom vi gärna glider omkring i något skönt i jul är en pyjamas i siden eller satin. Varför inte en i rött? Om det någon gång man ska gå all-in på rött så är det ju vid jul. Klä upp pyjamasen med smycken som glimmar eller bär en julröd stickad tröja byxorna om ett en komplett pyjamas känns för "mysigt".

Pyjamas i satin

Lindex

En lyxig pyjamas som passar minst lika bra till morgonmyset som till kvällens festligheter. Denna pyjamas finns även i svart!

Röd pyjamas från Lindex.

Låt håret vila från hårda snoddar med en snygg klämma! Extra fint blir att göra en halv-uppsättning med en rejäl klämma.

Se mer och köp hårklämman här. (reklamlänk)

Hårklämma

Ia Bon

En stor hårklämma fixar frisyren – och håller håret borta från slitage. Som denna stora hårklämma i svart från Ia Bon. Den finns i flera olika färger!

hårklämma från iabon
KÖP HÄR.Reklamlänk

Det röda blir extra fint när det mixas i olika material, som till exempel stickat och siden/satin. En oversized tröja och röda satinbyxor tillsammans med en glansig lacksko är en perfekt look till jul.

Se mer och köp tröjan här. (reklamlänk)

Stickad tröja

By Malene Birger

Stickad röd tröja i ull och mohair-blandning från By Malene Birger. Tröjan har en rundad hals och snygga vida ärmar.

Rod troja fran By Malene Birger.
KÖP HÄR.Reklamlänk

Look 7 – det stilsäkra setet i sammet

Sammetskostymen är vintersäsongens trevligaste alternativ för dig som älskar en klassisk kostym med avslappnade drag. Sammet gör allt snäppet festligare! Oavsett om det är en klänning eller ett stilsäkert set som en kostym.

Kostym i sammet

Cos

Stilsäker oversized kavaj och tillhörande kostymbyxa i svart sammet. Detta set finns också i en vacker grön nyans –även den fin till jul. Bär med endast en behå under eller nätt linne.

Sammetskavaj kommer från COS.
KÖP HÄR.Reklamlänk
Kostymbyxor i sammet kommer från COS.
KÖP HÄR.Reklamlänk

Toppa med smycken som gnistrar! Ett nätt strasshalsband som livar runt halsen blir en perfekt konstrast mot mjuk sammet och håller looken sofistikerad.

Tennishalsband

Izabel Display

Elegant tennishalsband från svenska Izabel Display tillverkat i 25 sterlingsilver och zirkoniastenar.

Halsband fran izabeldisplay
KÖP HÄR.Reklamlänk

Toppa den sofistikerade looken med ett par ballerinaskor klädda med svarta paljetter och du har en look som funkar oavsett om det är jul eller nyår.

Annons

Ballerinaskor med paljetter

Arket

Ett par stilsäkra inneskor från Arket i ballerinamodell klädda i svarta paljetter.

Glittriga tofflor fran arket.
KÖP HÄR. ReklamlänkPs, skorna finns även i silver.

Look 8 – den klädda kavajen

En favorit för säsongen är den klädda kavajen med smickrande markerad midja eller klädda knappar. Den passar minst lika bra till jobbet med blå jeans och boots som till fest med en svepande sidenkjol och ett rött gloss på läpparna.

Se mer och köp kavajen här. (reklamlänk)

Klädd kavaj

By Malina

En favorit för säsongen är denna ljuvliga kavaj från By Malina i ullblandning med figursydd passform och klädda knappar.

By Malina figurnara kavaj.
KÖP HÄR.Reklamlänk

Styla med en golvsvepande kjol eller svarta satinbyxor till fest eller bryt av den klädda och eleganta känslan med jeans eller skinnbyxor till vardags.

Satinkjol

Gina Tricot

Svart, glansig och golvsvepande! Denna långkjol i satin från Gina Tricot är ett fint val om du är på jakt efter en glansig kjol.

Lang satinkjol fran Gina Tricot.
KÖP HÄR.ReklamlänkPs, kjolen finns i fler färger!

Liten detalj får stor betydelse! Speciellt när det kommer till garderobens mest bekväma plagg och accessoarer. Låt den helsvarta sköna looken kompletteras med tofflor som har en dekorativ twist.

Tofflor med rosett

Hums

Värmande tofflor med dekorativ rosett? Ja tack! Dessa är från Hums!

Röda detaljer till en svart look blir pricken över i:et. Som ett rött glans på läpparna!

Läppglans

Hourglass

Läppglanset Phantom volumizing glossy balm är en 3-i-1 hybridprodukt som gör allt från att återfukta till att ge en glansig finish. Detta är färgen Haze men produkten finns i flera olika nyanser.

Rött läppstift från Hourglass.
KÖP HÄR. Reklamlänk

Eller satsa på en accessoar i rött som också ger en extra dimension! En söt väska med dekorativ form eller nätt sko i rött är att räkna med.

Hjärtformad väska

Alaïa

Årets mest älskade väska finns i rött! Det franska modehuset Alaïas söta Le Cœur väska är på allas läppar och denna i rött är utan tvekan en drömmig favorit.

Vaska fran alaia i rott med hjarta.
KÖP HÄR. Reklamlänk

Look 9 – Det kompletta kabelstickade setet

Långsamma hemmadagar i mjuka kashmirset? Ja tack. Inget slår ett mysigt stickat set och just nu finns mängder med fina kabelstickade varianter. Det bästa av allt? Det är otroligt fint att bära både som komplett set och uppdelat till annat.

Kabelstickat set

Arket

Missa inte att spana in detta kabelstickade set med oversized tröja och vida byxor om du är på jakt efter ett kashmirset med lyxig känsla. Det finns i tre färger och tröjan ett starkt nyckelplagg året om.

Gra kabelstickad troja fran arket.
KÖP HÄR. ReklamlänkKlicka på bilden för att se tröjan i fler färger.
Gra kabelstickade byxor fran arket.
KÖP HÄR.ReklamlänkKlicka på bilden för att se byxorna i fler färger.

Enklaste sättet att piffa en helvit look? Iögonfallande smycken såsom pärlor eller strass såklart! Addera ett par pärlörhängen för att snabbt få det stickade setet att kännas mer festligt och uppklätt.

Pärlörhängen

Edblad

Ett par långa örhängen klädda med pärlor från Edblad. Förutom örhängen finns även detta som armband och halsband.

langa orhangen med parlor fran edblad.
KÖP HÄR. ReklamlänkKlicka på bilden för att se fler smycken.

Look 10 – den piffiga paljettklänningen

Sugen på att gå all in på julen och vinterns festligheter? Blicka till en gnistrande paljettklänning och du är hemma! Oavsett om du väljer att gnistra i rött, svart eller silver kommer du vara festens höjdpunkt, det kan vi lova.

Paljettklänning

Rotate

Gnistra in julen med denna vackra paljettklänning från Rotate i rött. Med voluminösa ärmar, hög hals och en svepande längd.

 Rotate glittrig klanning rod.
KÖP HÄR. Reklamlänk

Styla gnistrande paljetter med svart lack på fötterna – som en skarp slingback eller nätt ballerina!

Lacksko

HM

Skarp klacksko i festlig svart lack och spetsig tå från HM. En sko som garanterat fulländar varje festlook denna vinter.

Klacksko i svart lack fran other stories.
KÖP HÄR. Reklamlänk
Behind the scenes med Zećira MušovićBrand logo
Behind the scenes med Zećira Mušović
Annons

Foto: Toteme, Adoore

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons