Möt tjejerna bakom stilpodden Add to bag

20 nov, 2017 
AvLisa Segerson
Under mars 2017 startade modetjejerna Viola Bergström och Fanny Ekstrand podcasten Add to bag. En podd som tar upp smarta stilknep, härligt gossip om branschen och roliga trendrapporter. Vi snodde åt oss en pratstund med de båda för att ta reda på mer om deras bästa tips när det kommer till shopping och stil.
Annons

Fanny Ekstrand driver sedan några år tillbaka en modeblogg och Viola Bergström jobbar med märket J.Lindeberg. Vid sidan av sina jobb inom modebranschen så driver de podcasten Add to bag. Podden har blivit en plattformen för tjejerna där de diskuterar stil, bra stilknep och egna shoppingfavoriter. Vi på ELLE inspireras av deras tuffa och färgsprakande stilar och har därför valt att genom dagens modeintervju ta reda på mer om vilka plagg och stylingknep de själv tar till.

Möt Fanny Ekstrand och Viola Bergström

Vilka är era bästa stilknep?

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Fanny: Att försöka utmana sig själv och inte bara gå på jeans och stickad tröja för att det är ett säkert kort. Självklart ska man vara bekväm i de kläder man har på sig, men att hela tiden försöka vara en roligare stilversion av sig själv är bra att sträva efter.

Viola: Våga testa, låna något knasigt från en kompis så du slipper lägga halva lönen på plagg som du ändå bara använder en gång. Kläder ska vara kul och stärka ens självförtroende och personlighet.

Annons

Lista era stilikoner?

Fanny: Min lista toppas av Leandra Medine från Man Repeller men hon är tätt följd av alla coola danska tjejer.

Viola: Alexa Chung och Chloe Sevigny.

Fanny Ekstrand och Viola Bergström från podden Add to Bag

Fotograf: Rebecka Rynefelt

Var hittar ni er stilinspiration?

Fanny: Instagram och på stan. Riktiga människor, så riktiga som nu människor är på sociala medier, det inspirerar mig mest.

Viola: Instagram och Pinterest. Jag tittar också mycket på film för stilinspiration.

Hur får man en unik och egen stil?

Fanny: Försök att droppa ängslighet och oro över vad andra ska tycka. Och välj ibland en färg istället för att bara gå på svarta kort.

Annons

Viola: Skapa en Pinterest-board med allt som tilltalar dig stilmässigt och utvärderar och testar dig fram.

Nämn den perfekta accessoaren?

Fanny: Stora örhängen!

Viola: Skorna gör allt för vilken outfit som helst!

Fanny Ekstrand och Viola Bergström från podden Add to Bag

Fotograf: Rebecka Rynefelt

Favorittrender?

Fanny: Stora knäppa fuskpälsar, manchester och vita accessoarer.

Viola: Lack i alla färger, dad-sneakers och att klä sig monokromt.

Varför ska man lyssna på er stilpodd?

Fanny: För att vi mixar mode, trender och ansiktsmasker med hur man går efter sitt drömjobb och vilken drink man ska vifta in i baren till helgen.

Viola: Exakt, vi är liksom två unga tjejer som jobbat oss fram genom modebranschen utan filter. Vi pratar behind the scenes, myter om modebranschen och predikar stil utan att behöva lägga en kontantinsats för en lägenhet i Stockholm.

Annons

Vad är målet med er podd?

Fanny: Att få lägga så mycket tid och inspiration på den som möjligt och göra Add to bag till en lika självklar del utav din inspirationssup som andra sociala medier.

Viola: Att vara en podd vi själva vill lyssna på som hör våra lyssnare. Jag hade älskat och behövt vår podd för några år sedan.

Fanny Ekstrand och Viola Bergström från podden Add to Bag

Fotograf: Rebecka Rynefelt

Beskriv varandras stilar.

Fanny: Viola satsar ofta på knäppa byxor utanför boxen, viker alltid upp sina ärmkanter på t-shirtar och snor sin killes skinnjacka. Hon har går inte hemifrån utan att klä halsen i massa tunna guldkedjor och gillar små boxiga väskor.

Annons

Viola: Fanny gör de tantigaste looksen till de coolaste. Hon missmatchar örhängen, knyter två skjortor på varandra bak och fram, och har alltid uppstickande strumpor i glitter. Hon blandar second hand-scarves med Prada-klackar och är alltid stilredo för fest.

3 plagg ni inte kan vara utan?

Fanny: Midkjolen i någon kul färg eller stort mönster, den boxiga herrkavajen i ull och ett par boots med stadig klack.

Viola: Högmidjade byxan, oversizeade kavajen och t-shirten med oseriöst print.

En kvinnas bästa vän i garderoben?

Fanny: Jeans. Ett par jeans gör vilken situation cool. Vare sig det är en polotröja eller en sidenklänning.

Viola: Kostymen, och gärna i färg. Den går att klä upp, klä ner och har tusen möjligheter till olika looks.

Viola Bergström och Fanny Ekstrand från podden Add to bag

Fotograf: Rebecka Rynefelt

Hur tar man sig från jobbet till en AW stilmässigt?

Fanny: Att svida om från sneakers till ett par klackar med glitter eller riv alternativt bara addera ett par stora örhängen eller en röd läpp. Fast jag tror att min jobbstil och min AW stil är väldigt lika. Jag gillar sånt som anses som festkläder mer till vardags än vad jag gillar dem till fest. Kläder kan skapa såna förväntningar på en kväll, jag är mer för underdogfestligheter.

Annons

Viola: Jag har alltid klackar under skrivbordet och torrschampo i skrivbordslådan. Bär din väska som clutch istället för crossbody, addera eyeliner eller läppstift. Ta ett glas bubbel och sträck på dig.

Färg eller svart? 

Fanny: Alltid färg. För att saker och ting blir inte roligare än vad man gör dem till. V

Viola: Färg!!! För det säger alltid mer om dig som person än vad svart gör.

Vad har ni alltid med er i handväskan?

Fanny: Mobil, hörlurar och rouge att dutta på kinder och ögonlock.

Viola: Mobil, skavsårsplåster och concealer.

Vad skulle ni aldrig sätta på er?

Fanny: Jag har lärt mig att aldrig säga aldrig för jag får alltid äta upp det. Men idag skulle jag aldrig ta på mig kortkorta shorts eller fodralklänningar.

Viola: För höga klackar. Det är bara inte värt det. Jag orkar hellre dansa en hel natt.

Viola Bergström och Fanny Ekstrand från podden Add to bag

Fotograf: Rebecka Rynefelt

Favoritfrisyr?

Fanny: Lufttorkade lockar och en lite lätt fönad gardinlugg.

Annons

Viola: Dagen efter nytvättat, lite lätt torrschamponerat hår med små naturliga vågor. Då känner jag mig väldigt fransk i håret.

Färg på läpparna eller markerade ögon?

Fanny: Eftersom att jag kan vara en av landets sämsta på att ha någon form av läppfärg, det tar fem minuter innan det är över hela mitt ansikte, så säger jag solklart ögon.

Viola: Jag är någon slags självutnämnd ögonskuggsdrottning, och har alla möjliga nyanser att leka med i sminklådan. Så definitivt markerade ögon. På sommaren gillar jag dock en färgglad läpp och helt nakna ögon.

Lyssna på deras podd Add to bag här.

Läs mer:

Annons