Modeprofilerna som inspirerar till jul- och nyårsfesterna

Stilinspiration till julfesten och nyårsfesten

Festsäsongen står framför dörren och i år är vi mer peppade än någonsin på att klä upp oss till julfester och glöggmingel. Från stickat set till fransar och glittrande paljetter – låt dig inspireras av modeprofilernas bästa festlooks.
22 november, 2021
Astro: Så ska du fira jul enligt ditt stjärntecken
1:45

Efter reklamen: Astro: Så ska du fira jul enligt ditt stjärntecken

(1:45)

Slå på ljud

Nu är den här, tiden för jul- och nyårsfester. Och innan du ens hinner ta ett bett av den där pepparkakan står det julfest, glöggmingel och annat adventsfirande i kalendern var och varannan dag. Så, vad ska man då ha på sig på julfesten med jobbet? Eller på självaste dopparedagen? Vi har svaret.

Stilinspiration till jul- och nyårsfesterna

Vi har nämligen samlat ihop den bästa inspirationen från sociala medier och känner ett ansvar att dela med oss. Från det stickade settet, via festliga fransar vidare till bling bling och, såklart, den klassiska lilla svarta – här hittar du modeprofilernas bästa festlooks.

Den stickade klänningen

Om du tror att stickat inte hör festen till, så tror du fel! Den starka stickade trenden har tagit oss med storm, så även vid festliga tillfällen. Inspireras av bilderna nedan och satsa på en stickad klänning eller ett stickat set för en bekväm och samtidigt partyredo look.

Cut outs

Cut outs är allt annat än bara.. hål. Och vi är besatta av trenden. Inte minst till fest! Detaljen får en vanlig topp eller klänning att kännas mycket mer spännande. Så, inspireras nedan och addera cut outs för en festlig look som har det där lilla extra.

Bar rygg

Den bara ryggen skapar direkt en festlig ton. Bär en topp med öppen rygg till ett par kostymbyxor, eller gå all in och låt en djup ringning på klänningen bli kvällens accessoar.

Fransar och fjädrar

Vi har spanat in fransar och fjädrar på catwalken i flera säsonger nu, och detaljen har kommit att bli en favorit till festliga tillfällen. Satsa på pyjamaslooken med fjädrar för en bekväm partylook eller låt ett par fransar på en annars stilren klänning vara pricken över i:et.

Glitter och paljetter

Efter nästan 1,5 år hemma i sweatshirt och leggings har längtan efter glitter, guld, silver och paljetter väl aldrig varit större? Så låt oss nu gå loss på bling bling och lysa upp i mörkret – på flera plan.

Den klassiska lilla svarta

Den lilla svarta passar inte. Sa ingen någonsin.

Kostymen och kavajen

Kavajen är vår ständiga vapendragare och passar utmärkt till festsäsongen. Satsa på en hel kostym för en lite mer dressad look. Eller häng en kavaj över axlarna stylat tillsammans med toppen, braletten, klänningen – ja, det funkar till allt.

Foto: Instagram