Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Stilikonen Justin O'Shea i exklusiv intervju för ELLE.se

14 apr, 2014 
AvJohanna Andersson
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2014-2015 - Street Style - Day 8 Featuring: Justin O'Shea Where: Paris, France When: 06 Mar 2014 Credit: The Styleograph/WENN.com

Justin O’Shea är en av världens mest fotograferade i modeveckasammanhang. Han är mannen som skäggiga söderhipsters taggar på Pinterest, och som deras flickvänner likear på Instagram. Hans signaturlook: bakåtkammat hår, helskägg, tredelad kostym och (nästan) oräkneliga tatueringar. Hans profession: inköpschef på den tyska webbshoppen för lyxvarumärken; Mytheresa.com. Den moderna unga mannens, och kvinnans, dröm. Undertecknad inkluderad. Uppväxt i Australien, bosatt i Berlin men alltid på väg till en ny modevecka – någonstans i världen.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

ELLEs Johanna Andersson blev mode-starstrucked när Justin minglade runt på redaktionens takterrass i somras, och vågade inte hälsa. Det dröjde till våren innan hon funnit modet och kontakta honom för en personlig intervju – och den kommer här.

Annons

Den stora frågan: Hur många kostymer har Justin O’Shea – egentligen? Svar på det, och mycket mer, får du här!

av JOHANNA ANDERSSON foto IMAXTREE & ALL OVER PICTURES

Street Style at Spring Summer 2014, Milan Fashion Week, Italy - 20 Sep 2013

Justin gillar mönstrade skjortor som ger personlighet till en stram look.

 

Hur länge har du jobbat för Myheresa.com och hur ser ditt dagliga arbete ut?

– Det börjar närma sig fyra och ett halvt år nu. Mitt dagliga arbete beror på vart i världen jag befinner mig. Eftersom att jag inte spenderar så mycket tid på kontoret finns det ingen riktig rutin. Antingen går jag på modevisningar, besöker märken eller har andra möten. Så till störst del spenderar jag pengar (eller dricker champagne på lyxiga barer.) En ganska trevig omväxling.

Annons

Jag känner ett par killar, inklusive min egen pojkvän, som ser dig som en stilikon. Vad kan du berätta om din stil?

– Det är ju kul att höra att någon tycker att jag klär mig okej. Din pojkvän verkar vara en cool kille! Haha. Min stil är väldigt klassisk. Jag vill inte bli uppmärksammad eller sticka ut. För mig är det bara viktigt att se välklädd och representativ ut samt att vara en gentleman – eftersom att det är ett karaktärsdrag som skiljer pojkar från män. Samtidigt ser jag till att klä mig på mitt alldeles egna sätt. Jag gillar hawaiiskjortor och galna slipsar, eftersom att de adderar lite personlighet till den strama tillknäppta looken.

Hur många tredelade kostymer har du, egentligen?

– Vilken rolig fråga. Jag skulle säga att antalet har växt ganska snabbt på senaste tiden. Jag hoppas att jag får ett trevligt julkort från min skräddare, om man säger så. På rak arm skulle jag gissa att jag har ungefär 15. Jag ger bort gamla kostymer till killarna på jobbet som arbetar på lagret och inte själva har råd, så det håller nere antalet. De uppskattar dem verkligen, och det gör mig glad att kunna hjälpa till där jag kan.

Paris str S14 103

Den skräddade, tredelade kostymen är en viktig del av O’Sheas signaturlook.

 

Vilka märken använder du, och är det någon specifik designer du identifierar dig med stilmässigt?

Annons

– De flesta av mina kostymer är tillverkade på beställning av min skräddare Doyle + Mueser i New York. Acne, Prada och Louis Vuitton är de enda tre märkena jag bär utöver det. Jag är väldigt noga med vad jag har på mig eftersom att jag vill få ut något mer än att bara kläder utav upplevelsen – jag vill känna en personlig koppling till vad jag har på mig.

Hur många tatueringar har du, och vad är egentligen grejen med dem?

– Jäklar, det kan jag inte svara på utan att räkna. Någon stans runt 40 skulle jag tro? Jag gjorde precis fyra nya under Londons modevecka, så det skulle kunna vara några fler. Mitt liv kretsar kring vackra ting och ständigt skiftande inspirationskällor. Så med all den visuella stimulansen medföljer nya idéer till tatueringar. Jag tror att det jag gillar med mina tatueringar är att de inte ”betyder något”. De är bara bilder, om än väldigt coola sådana.

Paris m str F14 215

En rolig slips gör kostymlooken mer avslappnad.

 


Du har besökt Stockholm flera gånger – vad tycker du om Stockholm och den svenska modescenen?

Annons

– Jag älskar Stockholm, det är en av mina favoritstäder i världen. Och nej, det är inte på grund av alla vackra tjejer! Alltså inte bara på grund av dem… haha. Allvarligt talat så är det en fantastisk stad med en perfekt blandning av kultur, tradition, underhållning och modernitet. Modeestetiken är väldigt ren och okonstlad. Jag tror verkligen att den looken har influerat den globala modeindustrin under de senaste fem åren.

Jag vet att du gillar svenska Acne studios, vad är det de gör så bra?

– Vad kan jag säga om Acne utan att det låter som om de har betalat mig? De är essensen av vad termen ”lifestyle brand” representerar. Jag är helt och hållet en konvertit till Acne-kulturen. Bortsett från att vi har varit nära vänner under de senaste åren, är vårt professionella samarbete ett av de mest framgångsrika på Mytheresa.com, vilket understryker att du måste ha ”själ” för att lyckas i branschen. De är ensamma i sitt slag.

Street Style, Paris Fashion Week, France - 03 Mar 2014

Justin använder sina skor så flitigt under en säsong att de slits ut helt.

 

Vilket är ditt bästa stiltips för män respektive kvinnor?

Annons

– Män: försök inte vara trendiga. Enkelhet är alltid bäst – brudar föredrar det. Kvinnor: klä er i sådant som ger er självförtroende och som passar era kroppar. I slutet av dagen vill du att män ska bli attraherade av ditt ansikte och det som kommer ur din mun. Fast det betyder inte att korta kjolar är oviktiga!

Vilka är de viktigaste detaljerna i en manlig kostymlook?

– Passformen! En dyr kostym som sitter illa ser lika billig ut som en billig kostym som sitter illa. Man måste inte spendera massor av pengar för att se bra ut. Har du inte råd med en skräddare kan du lägga 30 minuter av din tid hos en person som kan göra justeringar, till exempel hos din kemtvätt, för att korrigera din kostym till en bättre passform. Alla kommer att se det, tro mig. Bortsett från det är ett par snygga skor och en cool slips allt som behövs för en vass look.

Vilka är dina favorittrender på damsidan den här vårsäsongen?

– Allt som bygger på kontraster. Gatukultur är ett av de stora koncepten som jag pushar för just nu när 80- och 90-talets Americana-feeling är i luften. Jag älskar tanken på att blanda sportplagg med designers. Den mörkare sidan av sommaren är också något jag älskar – de gotiska blommorna hos Dries, Marc Jacobs och Erdem är extremt coola.

Annons