Stilfullt och naturnära på Gannis AW19–visning i Köpenhamn

Mönstrade klänningar och jordnära toner på Gannis AW19–visning på Köpenhamns modevecka

Visningen känns autentisk, jordnära och agerar som en viktig påminnelse att ta hand om vår planet medan vi fortfarande kan. Se alla looks från Gannis AW19–visning i Köpenhamn.
01 februari, 2019

Trots att Ganni grundades för 19 år sedan är det bara under de senaste åren som märket har blivit riktigt omtalat, framför allt internationellt. Det danska modehuset går sedan 2009 under de äkta makarna Ditte Reffstrup och Nicolaj Reffstrups ledning och har tagit ett helt nytt grepp på skandinaviskt mode genom färgstarka plagg, friska kontraster och tidlösa mönster.

Helmönstrade outfits på Gannis AW19–visning på Köpenhamns modevecka

Foto: Mathias Nordgren

På AW19-visningen under Köpenhamns modevecka samarbetar Ganni med Ami Vitale, prisbelönt fotojournalist och filmskapare för National Geographic. Visningen går under namnet Life on earth, vilket syns i både kreationerna och inramningen. Ett hundratal av Vitales naturfotografier visas på en installation bestående av flera stora bildskärmar som tillsammans utgör en mäktig bakgrund för visningen.

Foto: Mathias Nordgren

Kollektionen inspireras, enligt Ditte Reffstrup, av den moderna kvinnan som kan vara från var som helst i världen. Kreationerna följer den naturnära färgskalan med kontrasterande färgklickar i blått, lila och rött. Den klassiska omlottklänningen är där, romantiska mönster likaså. Ett fokus ligger även på överdelar med flera stilfulla stickade tröjor perfekta för kyligare klimat.

Vi har samlat alla bilder från Gannis AW19-visning här:

Blåblommigt

Kollektionen är inte extremt mönstertung, men ett mönster som dyker upp i flera looks är det blåblommiga. Ganni är kända för sina söta, blommiga tyger och bjuder på en höstigare variant med blå bas.

Maxade ytterplagg

Genomgående får vi se stilrena ytterplagg, främst i längre tappningar. De går oftast i en och samma färgskala – en naturnära sådan med inslag av beige, brunt och svart. Här ovan ser vi en variant som även använder blått som en frisk detalj.

Rutor regerar

Gannis AW19-kollektion har även med rutor, en mönstertrend som har vuxit allt starkare. Här ser vi en mer nedtonad variant som även den går i kollektionens naturnära anda, perfekt för den som vill bära mönster men hålla det klassiskt.

Den långärmade klänningen

Vad är en Ganni-visning utan majestätiska it-klänningar? Den långärmade klänningen är självklart med i höstkollektionen och dyker upp i flera olika slag. Kortare längder blandas med långa och glansiga ytor möter en hårdare textur. Det finns något för alla, ett koncept som Ganni fortsätter att regera.

Läs mer:

Trendspaning: Hetaste accessoarerna på Köpenhamns gator

Kraftfulla statements hos Viktor & Rolf på Couture Week i Paris

Modecirkus på Diors haute couture–visning – se alla bilder här