Stilcochen Linn Eklund: "Nyckelplagg"

ELLEs stilcoach Linn Eklund
 listar sina nio höstmåsten.
21 september, 2017

Årets bästa årstid är här och jag vill precis som varje år kasta ut hela min garderob och byta in den mot en ny. Jag tycker hösten handlar om att satsa på riktigt bra och udda nyckelplagg, samtidigt som det är en säsong som bara skriker lager-på-lager. Så vad ska vi satsa på i år?

1. Skinnkappan. Enligt mig säsongens absolut vassaste plagg. Gärna i en härlig cognac eller burgundy-färg. 10 extrapoäng om man får till en randig byxa under.

2. Hejdå rosa … lila är det nya! Gärna i sin enkelhet, till denim eller blanda in med rött.

3. Kavaj med en twist. Kavajen är min garderobs mest använda plagg, men i höst satsar jag på mer detaljrika sådana. Gärna med spexiga ärmar, trippelknäppt eller i ett härlig mönster.

4. It’s in the details. Det finns ingen enklare och finare detalj än färgade naglar. Jag själv har alltid varit tjejen med sämst manikyr, men den här hösten händer det.

5. Stripe fever. Ränder går aldrig ur säsong, det är sedan gammalt.

6. Pyjamasen. Nu snackar vi om att kliva ut ur komfortzonen. Till vardags? Med sneakers. Till fest? Stilettklackar. Jag kör pyjamas oavsett plats och aktivitet –  på flyget, utekvällen eller till frukosten på kvartershaket.

7. Mini är det nya maxi. Jag har fallit pladask för miniväskor och kommer köra stenhårt på det nu i höst. Så skönt att ha en anledning att slippa konka runt på dator, kamera och allt annat onödigt man tror sig behöva dygnet runt.

8. Check mate. Att blanda mönster är det bästa jag vet. I höst satsar jag på schackrutigt nedtill och prickigt eller randigt upptill!

9. Bling bling till vardags. Fest hela veckan, hela hösten. Varför inte plocka fram fredagsblinget en tisdag? En enkel t-shirt, denim, sneakers och statementörhängen är den ultimata vardagskombon.

Skinnkappa 38000 kronor, Marni.

T-shirt 100 kronor, Monki.

Nagellack 50 kronor, H&M.

Örhängen 129 kronor, Mango.

Primer 620 kronor, Giorgio Armani.

Kavaj 12000 kronor, Stella McCartney.

Väska 9500 kronor, The Row.

Byxor 500 kronor, Topshop.

Tröja 2799 kronor, Ganni.