Hållbart och moderiktigt när Stella mccartney intog Paris Fashion Week

Vi vet sedan länge att hållbarhet har stått högt på listan när det kommer till Stella McCartneys fokus och det fortsätter givetvis till SS22. En hållbar kollektion med cut-outs, glam och figurnära siluetter tog plats i Paris Fashion Week under gårdagen. Upptäck hela visningen och kollektionen här!
05 oktober, 2021
1:07

Efter reklamen: Lila Moss - 5 saker du kanske inte visste om modellen

(1:07)

I ett moderiktigt Paris får vi äntligen ta del av Stella McCartneys kollektion för våren -och sommaren 2022. I en nedsläckt sal hör vi till Paul Stamets röst som förklarar att svamp är modets framtid. Hållbarhet har stått högt på listan i många år när det gäller Stella McCartney och det gör hon tydligt för oss denna gång.

Bekvämlighet följer med oss in i nästa säsong

Paris Fashion börjar närma sig sitt slut och blickar vi till Stella McCartney SS22-kollektion är det fokus på sensuella och kvinnliga silhuetter i poppiga kulörer. Att klä sig bekvämt har blivit av en stor favorit som växt sig ur pandemin, och nu visar Stella att comfort och lätthet följer med oss även in i nästa säsong. Cut-outs, glitter, och figurnära plagg sätter ton för en färggrann och glammig party-vår. Det ska vara svepande fransar, storstickat, maffiga smycken, och gärna helmönstrat från topp till tå – till och med väskan!

Stella McCartney trycker hårt på att hållbart lyxmode är framtidens grund och har i vanligt ordning arbetat med miljövänliga och hållbara material i kollektionen. Hon berättar att efter år av forskning och utveckling tror hon att modehuset äntligen uppnått marknadens bästa konstläder och under visningen presenterades även den första väskan någonsin gjord av Mylo – ett veganskt läder gjort av svamprötter. Vi ser fram emot framtiden hos Stella McCartney!

Se hela visningen här:

Stella McCartney kollektion SS22:

Foto: Imaxtree

Missa inte

Sensuellt och fräscht när Hermès visar vårmodet för SS22

Spana in detaljerna vi lägger på minnet!

Så ser våren 2022 ut hos Acne Studios

Se hela kollektionen från gårdagens visning!

Allt du vill veta om Saint Laurent storslagna visning – Paris Fashion Week

Enkelt men elegant!