Här är svenska doldisen som tar över efter Ralph Lauren!

Här är svenska doldisen som tar över efter Ralph Lauren!

30 september, 2015

Efter 48 år på tronen tar Ralph Lauren ett steg tillbaka i det klassiska modeföretaget som han själv grundade och har styrt sedan starten. Och mannen som tar över är svensk. 

Ralph Lauren grundade sitt självbetitlade märke för nästan 50 år sedan. När han nu fyller 76 år (nästa månad) så lämnar han VD-posten – och lämnar över till en svensk doldis. I en intervju med amerikanska tidningen New York Times säger Ralph Lauren att hans efterträdare, svenske Stefan Larsson, kommer att bli ett bra tillskott och att han ser fram emot att jobba tillsammans med honom. Ralph Lauren själv kommer att finnas kvar inom företaget som ordförande och kreativ chef.

Stefan Larsson då, vem är han? Han är 41 år gammal, har tidigare bland annat jobbat på H&M och Old Navy och tar över som Ralph Laurens VD i november. Bara under 2015 gick RL:s aktier ner med nästan 44% så Stefan Larssons uppgift blir att försöka vända motvinden som Ralph Lauren jobbat i under de senaste åren.

– Bolaget måste förändras. Det är ett noterat företag och vi har ett ansvar för att skaffa rätt ledarskap, sade Ralph Lauren i en intervju med Wall Street Journal under tisdagen.

Fortsättning följer – med en svensk vid rodret!