STAND om nya kollektionen: "tidlösa klassiker"

Under torsdagen visade märket STAND upp kommande vårkollektionen i Bolinderska på Grand. Läs ELLEs intervju med chefdesigner Nellie Kamras nedan.
30 augusti, 2018

Nellie Kamras är grundare och kreativ chef för svenska lädermärket STAND. Märket grundades 2014 och designern har sedan dess lyckats kombinerat den coola franska looken med ett skandinaviskt uttryck. Under torsdagen visades vårkollektionen upp i Bolinderska på Grand Hôtel. ELLE fick en pratstund med Kamras inför visningen.

Berätta om nya (kommande) kollektionen?

– SS19-kollektionen är en superstark kollektion där vi leker vi med tidlösa klassiker samtidigt som vi utforskar mer oväntade kombinationer som till exempel läder och spets. Kollektionen är lekfull, färgstark och feminin!

Vad/vem har inspirerat dig mest inför/till kollektionen?

– Inspirationen till våra kollektioner är ständigt en pågående process, vi inspireras av allt runt om kring oss men mycket av inspirationen till denna kollektion har vi fått ifrån textilens värld då vi jobbar mycket med textila tekniker på läder. Något som är helt nytt för oss.

Vad är viktigast för ditt märke just nu?

– Det händer mycket för Stand just nu, framförallt på den internationella marknaden som har blivit otroligt viktigt för oss. Vi har nyligen börjat jobba med Net-A-Porter som har blivit en väldigt betydande aktör för oss vilket är lite av en milstolpe.

Vilka tre plagg klarar du dig inte utan hösten 2018? 

– En stor härlig färgstark fuskpäls, läderjoggers och sneakers.

Vem/vilka vill du helst se i dina plagg?

– Pernille Teisbeck, Leandra Cohen och Chloe Sevigny.

Vad vill du tipsa om? (kan vara vad som – typ person, instakonto, plagg, film, låt, serie eller liknande).

– Mitt tips och uppmaning så här i valtider är att absolut INTE rösta på SD! Det känns viktigare än någonsin just nu att sätta sig in i valet och att göra sin röst hörd.

LÄS OCKSÅ:

ELLE listar de hetaste trenderna hösten 2018

Allt du behöver veta om Fashion Week Stockholm i augusti 2018