Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllopHöstens trender

Spana in alla Louis Vuittons magiska modevisningar i nya boken "Catwalk"

12 jul, 2018 
AvJenny Fredriksson
Louis Vuitton släpper nu en magisk bok med modehusets ALLA prêt-à-porter kollektioner! Boken ger en övergripande översikt av Louis Vuittons mode-impact under 2000-talet med Marc Jacobs som kreativ ledare och underbarn till dagens kreativa geni Nicolas Ghesquière. Boken släpps i juli månad i Louis Vuittons egna butiker och kostar cirka 590 kronor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det anrika modeföretaget Louis Vuitton grundades 1854 – vilket gör det till ett av de äldsta modehusen i världen. Från starten var Louis Vuitton en välkänd koffert- och väsktillverkare i Paris som gjorde tjusigt specialbaggage till överklassens och de välbeställdas extravaganta resvanor och man gjorde absolut inte konfektion.

Det var först i slutet av 1990-talet som man lanserade sin första modekollektion, närmare bestämt 1998. Det var den amerikanska designern Marc Jacobs som gjorde debutkollektionen för det franska modehuset och han fungerade som kreativ ledare till och med 2013. Därefter tog Nicolas Ghesquière över rollen som kreativ ledare

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Louis Vuitton och Marc Jacobs var tidiga med att göra banbrytande och högprofilerade samarbeten med konstnärer som Takashi Murakami, Richard Prince och Stephen Sprouse. Det är ju verkligen en trend som har tagit fart i alla modehus och även de stora kedjorna jobbar med konstsamarbeten nuförtiden.

Annons

Alla genialt Louis Vuitton har gjort under 2000-talet finns dokumenterat i denna maffiga modebok som det creddiga bokförlaget Thames & Hudson gett ut och texten står Jo Ellison, moderedaktör på Financial times, och Louise Rytter, frilansande modecurator och skribent, för.

Boken släpps worldwide i Louis Vuittons butiker i juli och i september släpps boken globalt till försäljning i bokhandeln. Priset för modeskatten är cirka 600 riksdaler.

Boken är en riktig inspirationsskatt för alla Louis Vuitton–fans! Här nedan har vi samlat ihop några bilder från Louis Vuittons legendariska visningar – som ett litet smakprov.

 

En riktig modebibel! Boken innehåller över 1300 bilder från alla kollektioner som det anrika franska mode- och accessoarhuset har gjort.
Louis Vuitton catwalk fw17
Nicolas Ghesquière visade hösten 2018 på Louvrens innergård. Magisk final!
Annons
Louis Vuitton catwalk fw 16
Ett tydligt rymd- och scifi-tema på 2016 års höstkollektion som visades på Fondation Louis Vuitton i Paris.
Louis Vuitton catwalk ss 14
Marc Jacobs sista kollektion för Louis Vuitton blev vår- och sommarkollektionen 2014.
Annons
Louis Vuitton catwalk ss 13
Mods och pop art var inspirationen för Marc Jacobs vårkollektion 2013.
Louis Vuitton catwalk fw 13
Set designen till visningen för hösten 2013 var inspirerad av ett anrikt ”Grand Hotel”
Annons
Louis Vuitton catwalk ss 12
Modemagi à la Marc Jacobs. Modellerna är söta som sockervadd på den specialbyggda karusellen.

Foto Imaxtree

Annons