Spana in Add to bag-duons debutkollektion

27 nov, 2018 
AvJenny Fredriksson
I dag, den 27 november, släpper Avavav en liten limiterad kollektion tillsammans med grundarna till Add to Bag-podden, Viola Bergström och Fanny Ekstrand. Kollektion är bara fem plagg stark men alla plagg passar ihop och speglar Violas och Fannys klockrena och inspirerande stil. Se alla bilder på plaggen här (och läs ELLEs intervju med duon!).
Annons

Kollektionen är framtagen med Avavavs grundidé att ta tillvara överflödet av vackra tyger som produceras i Florens åt världens ledande modemärken och av detta skapa små, exklusiva kollektioner med minimal miljöpåverkan. Fanny Ekstrands och Viola Bergströms kollektion består av fem plagg som kommer i två olika färger och som alla går och matcha med varandra och och anpassa efter tillfälle.  Spana in samarbetet i märkets vackra popupbutik på Norrmalmstorg, Stockholm. Kollektionen finns även tillgänglig här. Och missa inte Add to Bags sprillans nya poddavsnitt om hur det var att göra kollektionen samt höra hur ett plagg blir till – från idé till slutprodukt.

Här kan du läsa ELLEs intervju med Fanny Ekstrand och Viola Bergström!

Vad är inspirationen till kollektionen?

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

– Det är italienska La Dolce Vita möter Shakespeare med 80-tals influenser, starka färger, puffärmar och plagg som går att ha vid många tillfällen. Vi älskar plagg som tar för sig, så det var en självklarhet att skapa riktiga många statementplagg.

Annons

Vilka  är era respektive favoritplagg?

– Vi är båda överens om att den gula miniklänningen Last To Leave Dress är en riktig showstopper. Men kollektionen är väldigt tight, så älskar alla plagg lika mycket!

Har ni några stylingtips till era favoritplagg?

– Tanken är att hela kollektionen ska gå att bära tillsammans. Mångsidighet var vårt ledord när vi tog fram plaggen. Långklänningen går att öppna upp framtill och ha byxor under. Axlar går att hasa ner för att skapa en annan look och skärpet blir en fin kontrast på alla plagg. Vi strävar efter miljömedvetenhet i vårt skapande och konsumerande. Det sätter hård press på plaggen vi köper. De måste vara lätta att styla om för att vi ska få ut maximalt med användningar.

Har ni några guilty pleasures till jul?

– Om vi pratar kläder så kommer ni att se oss i miniklänningar! Miniklänningen är december månads, alltså partymånadens, absoluta måste. Om det gäller mat så går vi loss på hemkokt kola och många glas champagne. It’s the season!

Annons

Beskriv er stil med tre ord?

– Det är nog svårt att beskriva vår stil med tre ord ! Men jag, Viola, jobbar mycket kontraster och färg. Jag gillar att klä ner festklänningar med sneakers och mixar gärna en ledig look med ett par festliga skor.  Jag, Fanny, kör med extra allt. Jag gillar knäppa plagg blandat med en enkel jeanslook. Men det roliga är att trots att våra stilar skiljer sig, så fastnar vi nästan alltid för samma plagg. Men vi bär dem helt olika.

Era dyraste modeinvesteringar?

Viola: – Jag köpte nyligen en Proenza Schouler-väska från Vestiaire Collective, som kom med en dyr extra överraskning i form av tullavgift på ett par tusen. Som att väskan inte kostade tillräckligt från början! Men det är också mitt bästa köp. Jag älskar min pojkvän MEN det är något med den väskan alltså… Jag blir pirrig i kroppen varje gång jag tittar på den.

Fanny: – Jag varken kan eller vill minnas något. Jag gillar inte riktigt att kolla tillbaka på min köphistorik på Vestiaire Collective. Det ligger nog en handpenning till en innerstadsetta där eller något. Fy tusan.

Annons

Klänningarna

Så fina och lättstylade – passar perfekt i vinter med byxor. Tänk sen i sommar med ett par fina repsandaler – vilken dröm!

Fanny Ekstrand rutig brun långklänning och Viola Bergström i gul rutig långklänning från Avavax x Add to bag samarbete
Avavax x Add to bag
 Gul rutig klänning från Avavax x Add to bag samarbete
Avavax x Add to bag
Brun rutig klänning från Avavax x Add to bag samarbete.
Avavax x Add to bag
Annons

Rutiga byxor

Notera den coola detaljen med ett snyggt kontrasterande tyg på uppviket.

Byxor med kontrasterande tyg på uppviket från Avavax x Add to bag samarbete i rutiga byxor
Avavax x Add to bag
Rutiga byxor i gul och lila med kontrasterande tyg på uppviket från Avavax x Add to bag samarbete rutiga byxor
Avavax x Add to bag
Smårutiga byxor i gul och svart från Avavax x Add to bags samarbete rutiga byxor
Avavax x Add to bag
Annons

Blusarna

Snygga ryschiga blusar som sitter som en smäck i vinterns stora partytopp-trend!

Fanny Ekstrand i gul volangblus och Viola Bergström i brun rutig topp. Från deras kollektionssamarbete Avavax x Add to bag
Avavax x Add to bag
Gul blus från Fanny Ekstrand och Viola Bergströms kollektionsammarbete Avavax x Add to bag
Avavax x Add to bag
Brun rutig blus från Fanny Ekstrand och Viola Bergströms kollektionsammarbete Avavax x Add to bag
Avavax x Add to bag
Annons

Miniklänningarna

Fannys och Violas favoritplagg när det vankas fest: miniklänningarna! Finns i två ljuvliga färgställningar: citron och syren. Nyanser som verkligen livar upp vinterns kalas och som också kommer att passa perfekt i vår.

Fanny Ekstrand och Viola Bergström i miniklänningar från kollektionsamarbetet Avavax x Add to bag
Avavax x Add to bag
Gul miniklänning med rosa prickar från Fanny Ekstrand och Viola Bergströms kollektionssamarbete Avavax x Add to bag
Avavax x Add to bag
Annons
Lila miniklänning från Fanny Ekstrand och Viola Bergström samarbete Avavax x Add to bag samarbete lila klanning
Avavax x Add to bag

Midikjolen

En av säsongens nyckelplagg är midikjolen. Spana in de trendiga neonfärgande detaljerna.

Fanny Ekstrand i gul topp och grön minikjol från samarbetet Avavax x Add to bag
Avavax x Add to bag
Grön midi kjol från Fanny Ekstrand och Viola Bergströms samarbete Avavax x Add to bag.
Avavax x Add to bag
Annons

Foto: Ludvig Rönn

Läs mer:

Annons