Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Soft goat + superduon Hannah och Amanda = The perfect cardigan

14 apr, 2015 
AvJohanna Andersson
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I modesverige är systertrios ett redan skrivet framgångsrecept – vi tänker naturligtvis främst på Dagmar– och Minimarket-systrarna. Hannah Widell och Amanda Schulman är ingen trio, men däremot en oerhört framgångsrik systerduo med ett imponerande antal bollar i luften. Varje vecka kan du lyssna på dem i gemensamma och populära podcasten Fredagspodden, och om du hellre vill kan du läsa deras böcker (The Golden Year eller Middagsparty) eller titta på deras programserie Ett Härligare Liv på SVT Flow – många järn i elden alltså. Just det, sa vi att de är mammor också?

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

2011 grundade de tillsammans medie- och produktionsbolaget Perfect day media och det är också där, på kontoret vid Humlegården i Stockholm, som de har valt att presentera sitt senaste projekt. I dag lanseras deras designsamarbete med cashmere-connoisseuren Soft Goat. Resultatet är ”den perfekta koftan” (eller The perfect cardigan om man så vill).

Annons

– Vi har länge haft en nära relation med Steffi som ligger bakom Soft Goat, och dessutom älskar vi cashmere, säger systrarna när vi träffar dem. Vi tror på Soft goats affärsidé och tycker om att de har så bra priser för så bra produkter, sedan är vi så klart väldigt glada över att de även gillar oss.

Koftan, som är av längre modell med långa ärmar, är framtagen i 100 procent mjuk cashmere och finns i färgerna grått och mörkblått. Priset ligger på 1 995 kr, mycket pengar kan tyckas, men det är ett bra pris för äkta cashmere.

– Den är glamorös samtidigt som den är casual. Du kan ha den på jobbet eller över en klänning på fest och samtidigt mysa med den i soffan. Sedan vi fick den första testkoftan har vi inte haft något annat på oss, berättar den nya designerduon.

Hur kommer ni själva att använda koftan i vår och sommar?

– Jag kommer att bära den över ett linne med jeansshorts och jeans, eller över en somrig klänning, säger Amanda.

Annons

– Jag kommer att bära den under bomber- eller skinnjackan. Den kommer att rädda mig från alla kyliga kvällar, vad jag än har på mig, berättar Hanna.

Om Hannah och Amanda inte hittar de plagg de letar efter till garderoben ser de helt enkelt till att göra dem själva – do:ers ut i fingerspetsarna.

Hur ser ert modeintresse egentligen ut?

– Vi älskar allt som har med stil att göra och blir väldigt inspirerade av mode. Det har funnits med oss sedan vi var små.

Vilka är era bästa modetips?

– Våga tro på din alldeles egna stil. Och ta ingen skit!

Från och med idag finns koftan att köpa i Soft Goats butik i Sturegallerian i Stockholm, samt online på softgoat.com. Happy shopping!

soft-goat-hannah-amanda

MER LÄSNING:

Marimekkos nya chefsdesigner: ”Jag vill stärka kvinnor” >

Köp din Chanel idag, imorgon blir den dyrare >

Skönhet är ett val, och makten att välja ligger i dina händer >

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons