Soft Goat inför modeveckan: "Det handlar om att ta ut svängarna"

Stephanie Bergström Soft Goat

Soft Goat är klädmärket som levererar plagg i hundra procent cashmere. Stickade tröjor till stilsäkra mössor, allt med hållbarhet i fokus. Under onsdagen den 29 augusti visar märket för första gången på Stockholms modevecka. ELLE fick en pratstund med Soft Goat inför visningen och tog reda på allt om nya höstkollektionen.
28 augusti, 2018

Att märket Soft Goat arbetar aktivt med hållbarhet och hundra-procentiga cashmereplagg är inget nytt. Listan kan göras lång på olika åtgärder märket gör som gynnar vår planet och miljön. För att endast nämna något så samarbetar märket med Project Playground, en organisation som stödjer utsatta barn. Nu är det dags för märket att för första gången visa upp en kollektion på Stockholms modevecka och vi kunde inte låta bli att ställa Soft Goats Stephanie Bergström några frågor inför stora dagen.

Berätta om nya kollektionen?

– AW18 handlar mycket om att ta ut svängarna vad det gäller stickat och cashmere. Olika varianter av kabelstickat för både herr och dam har legat till grund för många av nyckelplaggen. Denna säsong presenterar vi även nyheter så som en culotte-byxa, ribbstickad kjol, cashmere booties och en fantastisk cashmerejacka. Färgskalan kombinerar neutrala toner så som kamelfärgat, ljus mullvad, mocca och olika nyanser av grått tillsammans med mörkare färger där vinrött, mörkgrönt, granatäpple och en oemotståndlig nyans av blått fått ta plats.

Vad har inspirerat dig mest till kollektionen?

– Kollektionen blir vår största hittills och det stora utbudet av nyheter gör det enkelt att skapa en stilfull och uppdaterad helhetslook i höst. Jag inspireras ofta och jämt av välklädda kvinnor och män som lyckas med att klä sig bekvämt men ändå snyggt, det är för mig en konstform som långt ifrån alla lyckas med.

Vad är viktigast för ditt märke just nu?

– En av de viktigaste punkterna för vårt varumärke nu är att kommunicera hur vi tänker kring hållbarhet och miljö. Vi har tagit stora steg mot att ta större hänsyn till varje del av produktionskedjan samt miljön. Vi har en uppförandekod som är baserad på internationellt erkända principer för skydd av mänskliga rättigheter och arbetstagares rättigheter enligt FN:s allmänna deklaration om de mänskliga rättigheterna. Dessutom bygger den vidare på relevanta internationella avtal om skydd av miljön och djurvälfärd.

Vilka tre plagg klarar du dig inte utan hösten 2018?

– Den klassiska cashmere polotröjan i ny tappning, en snygg svart kappa och de perfekta jeansen som jag tyvärr ännu inte har hittat.

Vem/vilka vill du helst se i dina plagg?

– Det bästa jag vet är att se våra plagg på personer som jag inte vet vilka de är, det kan vara i kön på mataffären, på en restaurang eller bara på gatan. Jag gillar vetskapen av att plaggen används till alla tillfällen! Men en drömkund hade varit Michelle Obama, jag tycker hon är så cool.

Vad vill du tipsa om? (kan vara vad som – typ person, instakonto, plagg, film, låt, serie eller liknande)

– Jag vill såklart tipsa om att följa @softgoatcashmere på Instagram. Men utöver det vill jag tipsa om att besöka Bank Hotel om/när man befinner sig i Stockholm, hotellet öppnar i veckan och jag fick en tjuvtitt i går, utan tvekan det trevligaste hotellet jag har sett i Skandinavien.

Foto: Soft Goat