Prinsessan Sofia utsedd till världens bäst klädda kunglighet

Prinsessan Sofia: Bäst klädda kunglighet

Vi vet alla att prinsessan Sofia har stil. Nu har världen också fått upp ögonen för kungahusets modelejon.
19 februari, 2020

Prinsessan Sofia har ordnat en plats åt sig i den svenska folksjälen sedan hon gifte sig in i kungafamiljen. Men vi får inte heller underskatta hennes internationella genomslag.

Runtom i världen har man tagit notis om Sofias ofelbara sinne för mode och stil. Ansedda modemagasinet InStyle har nu utsett 35-åringen till ”världens bäst klädda kunglighet”.

Prinsessan Sofia utsett till världens bäst klädda

Motiveringen är som följer:

”Samtidigt som Sofias utstyrslar definitivt lever upp till en kunglig standard (de är alltid blygsamma och eleganta), så är hon inte rädd att testa de senaste trenderna, starka färger och accessoarer som säger något. Det är inte bara andra kungligheter som borde ta intryck av henne. Vi har också lärt oss något av henne”, skriver InStyle.

InStyle har radat upp hela 30 bilder som ska fungera som exempel på Sofias modesinne. ”Hon äger våra drömmars garderob”, skriver tidningen.

Bland kreationerna de listar som bevis för att Sofia är världsbäst hittar vi bland andra klänningen hon bar på prinsessan Madeleines bröllop.

Sofia strålar på Madeleines bröllop.

Sofia strålar på Madeleines bröllop.

”Vi är förälskade”

InStyle skriver också att de ”fortfarande är förälskade” i klänningen som Sofie bar på förfesten till sitt och prins Carl Philips bröllop.

Sofia i ljusblått – vilken kombination!

Sofia i ljusblått – vilken kombination!

En detalj som InStyle lagt märke till är Sofias kappor. De har specifikt fastnat för den hon trädde över axlarna när Kung Harald och drottning Sonja firade sina 80-årsdagar på sin kungliga yacht.

Så elegant hon bär upp kappan, vår Sofia!

Så elegant hon bär upp kappan, prinsessan Sofia!

InStyle trycker på att Sofia gärna experimenterar och tar risker. Som när hon dök upp till Polarpriset i ett överdådigt blomtema.

Man får vårkänslor bara av att titta på henne!

Man får vårkänslor bara av att titta på henne!

Text:

Sebastian Mattsson

Foto:

TT

Läs mer:

Prinsessan Sofias klänningar från Nobelfesten – svensk design gånger tre!

Här klickar du hem prinsessan Sofias somriga tröja

Prinsessan Sofias klänningssuccé – det bar hon