Sofia Hellqvist i Zuhair Murad!

Sofia Hellqvist i Zuhair Murad!

12 juni, 2015

I kväll är det dags för att ladda batterierna inför morgondagens stora bröllop. Tillsammans samlas det blivande parets familj och bästa vänner för en storslagen middag och fest. Kvällen till ära bär Sofia Hellqivst en kornblå dröm signerad den libanesiska designern Zuhair Murad.

Zuhair Murad är utbildad modedesigner i Paris och visade sin första kollektion i Rom år 1999. Hans namn blev glödhet över hela Europa och är en vår tids största couture-designers. Den orientaliska och färgglada skönhetsådran från hemlandet Libanon kombineras med hans erfarenhet av den europeiska enkelheten.

Till kvällens dagen innan-fest bär Sofia en figurnära kornblå klänning från hans Couture spring 2015-kollektion. Det kristalltäckta livstycket är handbroderat med kristaller och pärlor i form av vattendroppar. Klänningens kjol, med en fantastisk hög slits, är gjord i sidencrêpe med en böljande vacker plissering.

Vi på ELLE-redaktionen ger klänningen fem av fem möjliga. Hur ska hon kunna överträffa detta imorgon på den stora dagen? Det återstår att se….

På väg till Vaxholm för kvällens fest!

Hand i hand!

Detaljbild på den fantastiska broderade klänningen!

Klänningen på Couturevisningen i Paris!

Designern själv Zuhair Murad

 

Foto Stella Pictures