Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Snygga stråväskor som ger sommarstilen ett lyft

29 maj, 2023 
Snygga stråväskor som ger sommarstilen ett lyft
Sommar, sol och stråväskan står sig starkare än starkast. Här är säsongens hetaste stråväskor som håller stilen både på stan och stranden! Vilken modell är du?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Här är trendiga nyckelplaggen att satsa på våren 2021Brand logo
Här är trendiga nyckelplaggen att satsa på våren 2021
ELLEs Fashion Director Elina Grothén guidar dig till de trendigaste och mest användbara plaggen våren 2021. Här finns all inspiration du behöver – från modehusens snyggaste looks.
Trendigt sommarmode 2023Brand logo
Trendigt sommarmode 2023

Ingen sommar utan stråväskan, inte sant? Oavsett om det är den lilla stråväskan i bucket-modell (tänk stråväskan á la Jane Birkin och du är rätt ute) eller den rejäla varianten som rymmer allt och lite till. Denna säsong ser vi hur alla modeller får ta för sig och klassiska varianter uppdateras med nya detaljer och färgval. Låt oss upptäcka 12 av sommarens stråväskor som garanterat ger sommarstilen ett lyft.

Den lilla stråväskan i bucket-modell

Jane Birkin inspirerar oss fortfarande till att bära med oss stråväskan oavsett om det är stranden eller stan som kallar! Bär den lilla bucket-väskan med allt från den lilla svarta till linneskjortan och sommarsetet och du har en stilsäker look utan att anstränga dig. Jacquemus kompletterade även sin SS23-visning med en söt liten bucket-väska som talande detalj. Minst sagt en accessoar som blir pricken över i:et och ett tecken på att detta är ett stilknep som håller för evigt.

Annons
Jane Birkin med stråväska.
Jane Birkin med stråväska på 70-talet.
Bucket-väska i strå från Jacquemus SS23-kollektion.
Bucket-väska i strå från Jacquemus SS23-kollektion.
Annons

den rejäla toteväskan i strå

Den klassiska stråväskan kommer i alla storlekar men modehus som Bottega Veneta, Loewe och Max Mara visar att den allra största är extra het sommaren 2023. Det bästa av allt? Du får plats med allt du kan tänka dig – och lite till. Kändisar som Kendall Jenner har redan anammat sommaren och inspirerar oss (minst sagt) till glida ner till stranden med en stor stråväska, enkel men skir långklänning och sköna flip-flops på fötterna. Du med?

Stråväska med silverglitter från Loewe.
Stråväska från Loewe Paula Ibiza kollektionen 2023.
Annons
Kendall Jenner i perfekt strandlook på franska rivieran – med stråväska från Bottega Veneta.

Stråväskan funkar minst lika bra till kavajen och jeans i stan. Titta bara till brittiska influencern @nlmarilyn som inspirerar med en stilsäker outfit med stråväskan i stan.

Rosie Huntington-Whiteley visar att stråväskan och ett stilsäkert set är den perfekta res-looken.

Felicia Åkerström matchar stråväskans detaljer med en stilsäker vit look från topp till tå.

12 stråväskor som garanterat toppar sommarstilen

1. Stråväska, Arket

Alltid chic med lilla väskan i strå! Denna korgvariant kommer från Arket och finns att spana in här (reklamlänk).

Annons
väaka från arket i strå.

2. Stråväska, Mehrotra

En vacker korgväska med det lilla extra hittar du hos svenska Mehrotra som bland annat gör handgjorda stråväskor med mönstrade upcylade tyg på insidan. Se mer av väskorna här.

korgväska från mehrotra.

3. Stråväska, Bottega Veneta

Stråväskan med bruna läderdetaljer är en evig sommarklassiker och tidlös vän. Denna väska i storlek extra stor med kort handtag kommer från Bottega Veneta och finns att spana in här (reklamlänk).

Annons

4. Stråväska, Patou

En modern twist? Satsa på en bucket-väska som denna från Patou som finns här (reklamlänk).

stråväska i bucketmodell från Patou.

5. Stråväska, Cos

En iögonfallande stor stråväska med hålmönster och bruna remmar från Cos. Spana in väskan här. (reklamlänk)

Annons
st

6. Stråväska, Wera

Allt fler stråväskor med iögonfallande läderdetaljer dyker upp och denna från Wera är ett fint alternativ. Se mer av väskan här. (reklamlänk)

7. Stråväska, Arket

Vad sägs som en söt sommarruta? Packa picknik-maten och gör dig redo – här är den perfekta picknik-väskan. Väskan finns här (reklamlänk).

Annons
rutig stråväska från arket.
Klicka på bilden för att komma dirket till väskan.

8. Stråväska, prada

Fokus FÄRG! Varför inte pigga upp sommaren med en stråväska i färg? Alternativen är många! Prada visar denna drömväska som finns här (reklamlänk).

9. Stråväska, Hereu

Älskar du klassiskt svart och sugen på en stråväska som känns mer dressad? Satsa på en svart med dekorativa läderdetaljer – som denna från Hereu! Spana in den här. (reklamlänk)

Annons

10. Stråväska, By malina

Mer mönster tack! Varför inte pigga upp och slå ett slag för den dekorativa väskan med vackert mönster? Som denna med den klassiska randen från By Malina som finns här (reklamlänk).

12. Stråväska, Loewe

Stilig stråväska? Spana in årets Paula Ibiza kollektion hos Loewe som inte gör någon besviken. Årets mer kantiga variant är en av favoriterna som finns här i fler färger. (reklamlänk)

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons