Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

Snygga jeans i trendiga modeller att bära våren 2024

26 jan, 2024 
Snygga jeans att satsa på vår 2024.
Vida, raka, baggy, 90-tals-inspirerande eller kanske ett par smyckade? Vi djupdyker i vårens trendigaste jeans och modellerna att satsa på. Scrolla för att se de ultimata tipsen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det råder ingen tvekan om att jeans är ett av garderobens mest användbara nyckelplagg och till våren dominerar jeansmodet som aldrig förr. Vad passar då bättre än att uppdatera vårgarderoben med ett par snygga jeans? Jeans är ett mångsidigt plagg som kan bäras till allt, och är perfekt att styla med en vit skjorta eller ett par snygga sneakers dagar när klädpaniken kickar in.

Jeanslook, ikonisk siluett & tunga boots – följ med på ELLE:s omslagsplåtningBrand logo
Jeanslook, ikonisk siluett & tunga boots – följ med på ELLE:s omslagsplåtning

Det finns många varianter att välja bland, så som vita raka jeans eller ett par snygga lågmidjade jeans, men vissa modeller är mer aktuella än andra våren 2024. Scrolla ner i artikeln för att se modellerna vi vill bära i år – och vilken modell som gör comeback!

Annons

Psst! Här har vi samlat tips på snygga svarta jeans.

Vilka jeans är inne 2024? ELLE guidar till vårens trendval.
Chiara Marina Grioni/launchmetrics.com/spotlight

Vilka jeans är inne 2024?

Vilka jeans du vill bära i år är såklart helt upp till dig själv. Men om du vill satsa på trendiga jeans är det modellerna nedan du ska kika efter!

  • Vida jeans: De vida jeansen har fullkomligt dominerat under det senaste året och fortsätter att stå sig stark även i vår.
  • Baggy jeans med smyckad twist: Strass, pärlor, synliga sömmar och cut-outs – på dina jeans! 2024 gör smyckade jeans entré och allt handlar om att låta jeansen stå i centrum. Ofta i löst sittande passform!
  • 90s jeans: Jeans med perfekt 90-tals känsla, medelhög midja och tidlös passform är ett självklart val för dig som söker vardagsjeans som alltid funkar.
  • Raka jeans: Klassiska raka jeans går aldrig ur modet men just detta år dominerar den som aldrig förr

Vida jeans

Även om vi ser tidlösa raka jeans på modescenen i vår, är det de vida jeansen med raka snitt och långa byxben som toppar modelistorna i år. Nedan har vi samlat de bästa köpen!

Christopher Esber
Gucci
Annons
Loewe SS24
3.1 Philip Lim SS24

1. Mörkblå jeans med vida ben, Jeanerica

Det europeiska jeansvarumärket Jeanerica gör högkvalitativa jeans i hållbara material. Dessa jeans i modellen Pyramid har vida ben och enkel strech som behåller formen över tid. Här kan du köpa dem (reklamlänk).

mörkblå denimbyxor med vida ben gjorda i hållbara matieral från Jeanerica
Klicka på bilden för att komma direkt till jeansen från Jeanerica.

2. Blå trendiga jeans, Arket

Dessa vida jeans är tillverkade i återvunnen bomull och har en snygg, klassisk blå tvätt. Här kan du läsa mer och köpa jeansen (reklamlänk).

Annons
denimbyxor i klassisk blå nyans tillverkade i ekologisk bomull från Arket
Klicka på bilden för att komma direkt till jeansen från Arket.

3. Ljusblå vida jeans, Cos

Ett par jeans i ljusblå tvätt är ett givet basplagg i garderoben. Dessa har en generös vidd i byxbenen, dragkedjegylf och låg midja. Här kan du köpa jeansen. (reklamlänk)

Snygga jeans från Cos i ljusblå tvätt med vida byxben.

4. Blå vida jeans, Lindex

Vida jeans i tidlös mellanblå nyans från Lindex. De har lös passform, vida ben och hög midja. Du kan köpa jeansen här. (reklamlänk)

Annons
Vida jeans i blå tvätt från Lindex 2024 med hög midja och lös passform.

Baggy jeans med smyckad twist

Jeans med långa ben och lös passform fortsätter att vara helrätt att bära nu men syns allt mer med en smyckad twist. Med detaljer som lekfulla cut-outs, gnistrande pärlor eller paljetter och synliga sömmar! Det bästa av allt? Jeansen är båda sköna och festliga!

Stella McCartney SS24
Coperni SS24
Annons
Stella McCartney SS24
Valentino SS24

5. Baggy jeans med öljetter, Arket

Dessa jeans från Arket är designad med hög midja, avslappnad passform och utan stretch. Jeansen är smyckande med dekorativa öljetter på byxbenen vilket ger en fin effekt. Se mer och köp jeansen här! (reklamlänk)

Snygga jeans i blå tvätt med dekorativa öljetter från Arket.

6. Grå baggy jeans, Gestuz

Dessa jeans har lös passform och avslappnade vida ben i en snygg grå tvätt. Jeansen kommer från Gestuz och är smyckade med pärlor, perfekt att bära med en vit t-shirt eller ett enkelt svart linne. Du hittar jeansen här i fler tvättar! (reklamlänk)

Annons
Grå med pärlor och vida ben från Gestuz.

7. Baggy jeans, Cos

Dessa jeans från Cos har extra vida byxben som ger en cool och avslappnad effekt, hög midja och en dekorativ knytdetalj i midjan. Du hittar jeansen här! (reklamlänk)

Blå jeans med dragsko i midjan från Cos.

8. Blå baggy jeans, Dagmar

Dessa jeans kommer i klassisk femficksmodell och har en löst sittande passform. De en snygg dekorativ söm framtill och är gjorda i ekologisk bomull. Du hittar jeansen här. (reklamlänk)

Annons
denimbyxor med lös passform gjorda i ekologisk bomull i femficksmodell från Dagmar
Klicka på bilden för att läsa mer om jeansen från Dagmar.

90-tals jeans

Ja, du hörde rätt – nu dominerar det minimalistiska 90-talsmodet som inspirationskällan vi alla vill åt och med är 90-tals jeansen med perfekt vintage känsla tillbaka som det hetaste valet i år! Raka och avslappnade jeans med medelhög midja, tidlösa tvättar och en perfekt vintagekänsla är ledorden att ha i åtanke!

Annons

9. Ljusblå jeans, Eytys

Dessa jeans i ljusblå nyans från Eytys har en chic avslappnad passform i vintage-inspirerad design. Finns att spana in här! (reklamlänk)

Ljusblå jeans från Eytys i avslappnad passform.

10. Svarta vintage jeans, Levis

Dessa 501:or från levis är designade med en 90-talskänsla där en lös passform, raka ben och femficksmodell står i fokus. Jeansen finns i flera olika tvättar men dessa i svart är ett tidlöst och användbart alternativ i garderoben. Se mer av jeansen som finns att köpa här! (reklamlänk)

Annons
Svarta 90-tals jeans från Levis med raka ben.

11. Vintagejeans, H&M

Vintage-inspirerade 5-ficksjeans i ljusblå tvätt med klassisk rak passform och lätt stretch. Jeansen kommer från H&M och finns i flera olika tvättar. Se mer av jeansen som finns här! (reklamlänk)

Raka jeans

De raka jeansen är en evig klassiker som funkar i alla lägen och till alla tillfällen – de passar lika bra att bära till kavajen som till en snygg festtopp. Och i år är det en av trendmodellerna att satsa på. Spana in våra favoriter nedan!

Proenza Schouler SS24
Coperni SS24
Brandon Maxwell SS24
Bottega Veneta SS24
Annons

14. Blå jeans i rak modell, Dobber

Dessa jeans från Dobber i rak modell är gjorda i bomull med adderad stretch för en skön passform. De har normalhög midja och slutar precis vid ankeln. Här kan du läsa mer om jeansen och köpa dem (reklamlänk).

raka blå denimbyxor med strench gjorda i bomull från Dobber
Klicka på bilden för att komma direkt till jeansen från Dobber.

15. Raka vita jeans, Lindex

Snygga vita jeans med normalhög midja, rak passform och croppad design från Lindex. Jeansen har en rå kant vilket ger en avslappnad och chic känsla! Spana in dessa jeans här! (reklamlänk)

Raka vita jeans med croppad design från Lindex.

16. Raka mörkblå jeans, Toteme

Tidlösa jeans i rak passform med en rå avslappnad kant och hög midja från Toteme. Dessa jeans finns även i fler tvättar. Spana in jeansen här!

Annons
Raka tidlösa jeans från Toteme i blå tvätt med rå kant.

Vanliga frågor och svar om jeans

1. Hur tvättar man jeans?

Dina jeans mår bäst av att tvättas i tvättmaskinen på låg värme, men för att säkerställa att du gör på rätt sätt bör du läsa tvättinstruktionerna på jeansen innan du tvättar dem.

2. Hur ofta ska man tvätta jeans?

Om du tvättar dina jeans sällan håller de både formen och färgen längre. En tumregel brukar vara att tvätta dem en gång i månaden, eller när de börjar lukta illa.

Foto: Imaxtree/spotlight

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons