Sneakersnstuff tolkar ikonisk Conversesko i nytt samarbete

Sneakersnstuff tolkar ikonisk Conversesko i nytt samarbete

Vår och läge för roliga sneakersläpp! Och det första släppet står det ikoniska sneakersmärket Converse för. Tillsammans med butiken Sneakersnstuff har Converse tagit fram en ny kapselkollektion där märkets ikoniska One Stars-modell får en riktigt kamouflage-makeover.
09 april, 2018

Kollektionen som kallas ”Converse X Sneakersnstuff” har tagit vara på modescenens populära kamouflagetryck. Med en önskan om att modernisera det klassiska ERDL-mönstret, som för första gången togs fram på sextiotalet, introducerar Converse och Sneakersnstuff en kollektion med one stars-modeller i nytänkande kamouflagemönster.

 ”Kamouflagemönstret har alltid spelat en viktig roll inom mode och streetwear”, säger Erik Fagerlind, medgrundare av Sneakersnstuff.

Förutom kamouflagepaletten fokuserar Converse och Sneakersnstuff på en djärvare lavenderlila palett. Den lavendellila paletten har även inspirerat en kapselkollektion av kläder som släpps tillsammans med sneakerskollektionen. 

”Vi ville lyfta fram trycket genom att sy ihop läderbitar i en utdragen, onaturlig process. Vi tror inte på genvägar. Det är inte mode. Samlingen är genomgående, genuin och håller en hög hantverksnivå”, fortsätter Fagerlind.

Kollektionerna släpps den 12 april, hitta skorna på sneakersnstuff.se och Converse.com.

Foto: Converse

 DU GILLAR ÄVEN:

JW Anderson och Converse släpper nytt samarbete

Sneakers 2018 – shoppa säsongens trendigaste sneakers

Kampanjen för vårens hetaste sneakers från Converse frontas av Tove Lo