Sneakersdesignern: "Det är dags att hylla attraktiv teknologi"

Sneakersdesignern: "Det är dags att hylla attraktiv teknologi"

Nike har instiftat en hel dag för att varje år uppmärksamma sin populära skomodell Air Max. Till årets dag, som infaller lördagen den 26 mars, har de tagit fram tre helt nya varianter av skon Air Max 1, Air Max 2014 Flyknit och Air Max 95.
18 mars, 2016

De tre modellerna är skapade av designtrion HTM (Hiroshi Fujiwara, Tinker Hatfield och Mark Parker) som står för varsin sko. Hiroshi Fujiwara ligger bakom Air Max 95 H och vi fick tillgång till ett par exklusiva frågor ställda till honom inför lanseringen på Air Max Day (26 mars).

På vilket sätt kände du att du kunde uppgradera en sådan etablerad modell som Air Max?

– Jag kände bara att Air Max-skon förtjänade den uppmärksamheten, eftersom dess teknologi är så attraktiv. Det är dags att hylla den.

Inför årets Air Max Day har du skapat en ny siluett för modellen. Berätta hur Air Max LD Zero H kom till!

–Jag har alltid velat skapa något som talade till kunden som är intresserad av klassiska modeller. Jag älskar att gå igenom Nikes arkiv. På ett besök nyligen så såg jag av en slump modellen Nike Boston, som var en föregångare till LD-1000. Jag tänkte att det skulle vara spännande att kombinera den siluetten med den allra modernaste tekniken. Så jag parade Bostons överdel med Air Max 2014-modellens sula. Jag provade mig fram bland materialen innan jag till slut bestämde mig för nylon och mocka. De materialen, tillsammans med den blå färgen, ger skon en klassisk estetik.

Skomodellen finns att köpa från och med lördag den 19 mars på nike.com/AirMax. Pris 1 800 kr.

Hiroshi Fujiwara: Nike Air Max LD Zero H

 

De övriga två specialdesignade skorna:

Tinker Hatfield: Nike Air Max 90 Ultra Superfly T

Mark Parker: Nike Air Max Ultra M