Sneakersdesignern: "Det är dags att hylla attraktiv teknologi"

18 mar, 2016 
AvLisa Arnell
Nike har instiftat en hel dag för att varje år uppmärksamma sin populära skomodell Air Max. Till årets dag, som infaller lördagen den 26 mars, har de tagit fram tre helt nya varianter av skon Air Max 1, Air Max 2014 Flyknit och Air Max 95.
Annons

De tre modellerna är skapade av designtrion HTM (Hiroshi Fujiwara, Tinker Hatfield och Mark Parker) som står för varsin sko. Hiroshi Fujiwara ligger bakom Air Max 95 H och vi fick tillgång till ett par exklusiva frågor ställda till honom inför lanseringen på Air Max Day (26 mars).

På vilket sätt kände du att du kunde uppgradera en sådan etablerad modell som Air Max?

– Jag kände bara att Air Max-skon förtjänade den uppmärksamheten, eftersom dess teknologi är så attraktiv. Det är dags att hylla den.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Inför årets Air Max Day har du skapat en ny siluett för modellen. Berätta hur Air Max LD Zero H kom till!

–Jag har alltid velat skapa något som talade till kunden som är intresserad av klassiska modeller. Jag älskar att gå igenom Nikes arkiv. På ett besök nyligen så såg jag av en slump modellen Nike Boston, som var en föregångare till LD-1000. Jag tänkte att det skulle vara spännande att kombinera den siluetten med den allra modernaste tekniken. Så jag parade Bostons överdel med Air Max 2014-modellens sula. Jag provade mig fram bland materialen innan jag till slut bestämde mig för nylon och mocka. De materialen, tillsammans med den blå färgen, ger skon en klassisk estetik.

Annons

Skomodellen finns att köpa från och med lördag den 19 mars på nike.com/AirMax. Pris 1 800 kr.

hiroshi-nike-air-max

Hiroshi Fujiwara: Nike Air Max LD Zero H

 

De övriga två specialdesignade skorna:

Unknown

Tinker Hatfield: Nike Air Max 90 Ultra Superfly T

Annons
Unknown-2

Mark Parker: Nike Air Max Ultra M

Annons
Innehåller annonslänkar