H&M lanserar kläduthyrning – och öppnar beauty bar

H&M börjar hyra ut kläder

I samband med nyöppningen av klädkedjans flaggskeppsbutik på Sergels torg i Stockholm ska H&M erbjuda uthyrning av kläder. På plats kommer det bland annat även finnas en beauty bar.
21 augusti, 2019

Under senhösten 2019 slår H&M upp dörrarna till den nyrenoverade flaggskeppsbutiken på Sergels torg i Stockholm. Butiken ska erbjuda en rad olika nyheter. Däribland H&M Beauty Bar by Dashl – en digital tjänst för skönhetsbokningar – där du som kund kan boka behandlingar av hår, naglar och smink i butiken. Mellan provrummet och hårfönen kommer du även kunna fika på cafét som ligger i butiken.

Nyheten vi är mest pepp på är dock att den svenska klädkedjan nu ska erbjuda uthyrning av kläder. Javisst! I den nya butiken kommer det finnas möjlighet att hyra utvalda plagg från H&M:s Conscious Exclusive-kollektioner. På plats ska det även finnas en syateljé dit du kan gå för att laga eller uppdatera dina favoritplagg. Med uthyrningen och syateljén vill H&M leda förändringen mot en cirkulär modeframtid.

– Med H&M Sergels Torg erbjuder vi en helhetsupplevelse för våra kunder och ett mervärde som man inte kan få någon annanstans. Vi vill alltid överraska våra kunder och jag ser fram emot att välkomna alla till H&M Sergels Torg – en ny butik fylld med det senaste modet, spännande nyheter och en känsla av att få ta del av det där lilla extra, säger Filip Ekvall, landschef för H&M Sverige.

Ännu finns inget officiellt datum för när butiken öppnar. Inte heller har klädkedjan gått ut med huruvida konceptet med uthyrning i framtiden kommer att tillämpas i fler butiker runt om i landet, men det verkar troligt.

– Givetvis så både tror och hoppas vi att våra kunder kommer att uppskatta den nya butiken och att många av nyheterna kan komma att implementeras i några av våra andra butiker längre fram, säger Amanda Larsson, presskontakt på H&M Sverige, till Baaam.

Foto: H&M, TT

Läs mer: H&M släpper designsamarbete med Richard Allan – se kollektionen