9 skandinaviska märken gör hållbar kollektion ihop för Zalando

9 skandinaviska märken gör hållbar damkollektion ihop för Zalando

För våren 2020 samarbetar Zalando med nio skandinaviska varumärken för att utveckla en exklusiv, hållbar damkollektion som fått namnet Small Steps. Big Impact. by Zalando. Se första bilderna från samarbetet här!
27 januari, 2020

Vi vet, VI MÅSTE konsumera bättre, vårda plagg vi redan äger och ge nytt liv till material som redan existerar – ett hållbart mode är vägen framåt för alla. Detta har även online-jätten Zalando, med 29 miljoner kunder, insett och lanserar under våren en hållbar kollektion designad av nio skandinaviska märken för att påverka efterfrågan på och utbudet av hållbart mode.

Skandinaviska märken bakom hållbar damkollektion

Blanche, Bruuns Bazaar, Designers Remix, Filippa K, Han Kjøbenhavn, Holzweiler, House of Dagmar, Libertine Libertine och Won Hundred (som alla dagligen arbetar mot ett mer hållbart mode) har tillsammans skapat en hållbar damkollektion som inte kompromissat med design eller kvalitet. Varje varumärke har adderat sitt eget unika hållbarhetstänk till projektet och tillfört både hållbara tyger av till exempel organisk bomull och återvunnen polyester som nya processer. Kollektionen är tänkt att fungera som en stark bas för en varaktig garderob.

Skapar en personlig stil

Den personliga stilen blir allt mer viktig i en varaktig garderob och i hållbarhetstänket för att veta vad man ska och inte ska investera i. Om man är sann till sin egen stil kan man enklare välja bort att konsumera för stunden. Vilket verkar vara nyckel till ett mer hållbart konsumtionstänk. Kollektionen Small Steps. Big Impact by Zalando är till för att skapa en personlig stil för flera säsonger –med lätta klänningar, strukturerade kostymer, dubbel denim och lättare jackor, allt i en dämpad färgpalett.

Se första bilderna från samarbetet – Small Steps. Big Impact. by Zalando här:

Hållbarhetstips från Filippa Ks hållbarhetschef, Jodi Everding:

Vårda dina plagg, det är nyckeln! Ställ frågor kring var dina kläder kommer ifrån och hur de gjordes. Lär dig hur du tar hand om dina plagg på bästa sätt så att de håller så länge som möjligt. Hitta en bra skräddare som hjälper till med ändringar och lagningar för att hålla dina kläder i rotation.

Hållbarhetstips från Holzweilers grundare, Susanne Holzweiler:

Det verkar så enkelt, men tänk på varje köp du gör. Köp kvalitet och ta hand om dina kläder.

Hållbarhetstips från House of Dagmars Karin Söderlind:

– Syntetiska textilier, som polyester, släpper ut mikroplast i avloppsvattnet efter tvätt, som så småningom hittar deras vägen in i vår natur. Om du har kläder av polyester eller återvunnen polyester föreslår vi att du alltid tvätta dem i tvättpåsar för att förhindra utsläpp av mikroplast.

Hållbarhetstips från Won Hundreds, Gry Thielst Eriksen:

– Undvik att tvätta dina Won Hundra jeans för ofta. De har superkraften att inte låta smuts komma in! Istället för att tvätta, försök att luftrengöra dem, helt enkelt bara genom att hänga ute dem i frisk luft ett tag.

0Kapsyl-kollektionen av de nio skandinaviska märkena finns tillgänglig på Zalando.com från den 28 januari 2020.

LÄS MER:

Så stylar du den hållbara modetrenden

Trend: Re-design och hållbart mode

Hållbart mode: Så klär du dig hållbart och trendigt

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE: