Sloggi släpper underkläder i one size – och vi har testat dem

Sloggi släpper underkläder i one size – vi har testat

Sloggi lanserar kollektionen Go Allround med underkläder i one size. Plaggen ska fungera för dig med storlek XS till L.
18 mars, 2020

Med fokus på bekvämlighet och rörelsefrihet har Sloggi i över 40 år tagit fram underkläder för kvinnor. Våren 2020 lanserar varumärket nya baskollektionen Go Allround. Kollektionen beskrivs som modern och urban och ska tolka vardagens klassiska underkläder.

Det mest intressanta med dessa nyheter i underklädesbutikerna är dock storleksmärkningen. Samtliga plagg kommer nämligen i one size. Kollektionen är skapad i mikromodal, ett töjbart och flexibelt material som ska göra att underkläderna passar för kvinnor i storlek XS till L.

Plaggen kommer utöver i vitt och svart även i färgerna lila, beige och puderrosa. Serien, som består av en bralette, en body samt mini-, hipster- och maxitrosor, finns tillgängliga i butik sedan i januari. Prisspannet ligger på 129-299 kronor.

Passar underkläderna olika kroppar?

Så, stämmer det verkligen att samma trosa och behå passar kvinnor i olika storlekar? ELLE kunde inte låta bli att testa. Vi lät personer på reaktionen med olika kroppsform prova plaggen och utvärdera. Reaktionerna var ganska lika på alla håll. Visst passade underkläderna till oss alla – oavsett storlek på bröst och rumpa. De var mjuka och sköna men lämpar sig, enligt oss, mest för dig som inte önskar så mycket stöd för bysten.

”Jag tillhör de som inte har svårt att hitta kläder i min storlek, men precis som många andra så tampas jag med kläddilemman till och från. Jag provade ett set som bestod av hipstertrosa och behå. Trosorna sitter bra, är mjuka och bekväma och jag skulle säga att även toppen passar. Däremot ger den inte världens bästa stöd, trots mindre bröst. Jag tror att det kommer bli mina mysa-hemma-plagg.”

”Min stora rumpa gjorde mig tveksam till trosorna (jag som knappt hittar jeans!), men jag blev positivt överraskad när de satt som en smäck – och var förvånansvärt bekväma. Att behån är minst lika mjuk var dock en nackdel. Jag blev orolig att mina bröst skulle trilla ut. Det tunna och genomskinliga tyget gjorde att jag inte kände mig klädd. Jag skulle inte våga gå till jobbet i de här underkläderna – men de är utmärkta för en hemmadag.”

”Jag testade ett par maxitrosor och matchande behå. Underkläderna är väldigt mjuka och bekväma. Jag som har väldigt små bröst skulle absolut kunna bära den här toppen till vardags. Jag gillar också att ringningen var djup. Men önskar du mer stöd skulle jag definitivt rekommendera en annan behå.”

”För att utöka testgruppen tvingade jag på min sambo setet. Han är 1,90 och spelar hockey. Det intressanta var att plaggen verkligen formade sig så att de inte satt för hårt på honom. Det kändes i princip som att toppen satt bättre på honom än på mig!”

Foto: Sloggi

LÄS MER:

Shoppingtips! Sömlösa underkläder för alla tillfällen

Här är By Malinas nya sommarkollektion inspirerad av Grekland

Trendigt badmode att satsa på sommaren 2020