Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

Skugga rätt – säsongens 6 snyggaste solglasögontrender

06 maj, 2019 
Av
I år ska solglasögonen sticka ut ordentligt med stora statementbågar och detaljrika cat-eye modeller. Och att skräddarsy sina solisar med färgade glas kommer bli sommarens måste-ha-detalj.
Annons

Förra året var den stora trenden de smala 90-talssolisarna. I år låter vi solglasögonen ta lite större plats med uppdaterade former och lekfulla detaljer.  Och för att verkligen sticka ut så spetsar vi till solglasögon-stilen med färgade glas – som vi gärna maxar genom att matcha bågens färg.

Säsongens 6 hetaste solglasögontrender

1. Detaljrika cat-eyes

Den här säsongen har solglasögonen med den utmärkande vingen uppdaterats med en mer rundad oversizeform – och vi faller särskilt för modellerna med utsmyckningar och mönster.

Cat-eye med silverkant: Specsavers Seychelles Sun RX 995 kr.
Mönstrade cat-eyes: Specsavers Ankshi Sun Rx, 795 kr.
Annons

2. Runda former

De runda solisarna är en klassisk 60-talsflirt och riktiga statement-bågar, som sticker ut lite extra om du satsar på modeller med iögonfallande detaljer.

Utsmyckade runda former: Balmain 1995 kr.
Rosa detaljer: Ivana Helsinki, 1995 kr.
Annons

3. Klassiska piloter

I vår har den klassiska pilotbågen uppdaterats med en kantigare form och årets trend – färgade glas. 

Piloter med rosa glas: Marc Jacobs 1995 kr.
Rundade pilotsolglasögon: Specsavers Abasi Sun RX 795 kr.
Annons

4. Unika teacup

Den här bågen som påminner om en tekopp, är solglasögonen för dig som är sugen på modellen som (vi spår!) blir årets ”it-solisar”.

Gröna måste-ha-bågar: Specsavers Aisha Sun RX, 795 kr.
Svarta teacup-solglasögon: Marc Jacobs, 1995 kr.
Annons

5. Allt annat än fyrkantiga

Välj de fyrkantiga bågarna om du vill ha en modell som förutom att ge ditt ansikte en snygg inramning, också bidrar med riktigt mycket attityd och skugga.

Inte fyrkantigt: Tiger of Sweden, 1995 kr.
Bågar med attityd: Marc Jacobs, 1995 kr.
Annons

6. Sätt färg på solglasögonen

Vill du ha accessoaren alla pratar om inför sommaren? Satsa på solglasögon med färgade glas – ett spännande sätt att variera sin glasögongarderob. Specsavers erbjuder 6 olika färgnyanser i olika toner, och alla tonade glas kommer med UV-skydd. Mixa och matcha din glasögonfavorit med din favoritfärg för att få fram ett par skräddarsydda och helt personliga solglasögon. Välj din personliga favorit här

Skräddarsy dina solisar med färgade glas. Maxa färgen genom att välja bågar och glas i samma färg.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons