Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeOutfits till bröllopMidsommarklänningar

6 inspirerande sätt att styla en klassisk skjorta

11 sep, 2023 
6 inspirerande sätt att styla en klassisk skjorta.
Älskar du den klassiska skjortan? Se hit! ELLEs stylingredaktör listar 6 inspirerande sätt som modebesökarna på New York Fashion Week stylar den. Hon kommer garanterat testa alla – kommer du?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Hemma hos #6 - Hanna MWBrand logo
Hemma hos #6 - Hanna MW

1. till den långa jeanskjolen

Sugen på att klä upp den klassiska skjortan till vardags? Bär den med en golvsvepande jeanskjol som minst sagt har blivit till en garderobsfavorit världen över. Låt en ljusblå eller blå/vit-randig skjorta paras ihop med en blå tvätt för en look som går ton-i-ton. Eller varför inte låta en vit krispig skjorta sammanstråla med en jeanskjol i grå tvätt? Toppa med stövlar eller klackar för en klädd och höstig look eller passa på att bära sneakers för en mer sportig känsla!

Annons
Randig skjorta med blå denimkjol från New York Fashion Week.
Annons

2. Knäpp endast EN knapp

På jakt efter en busenkel styling som får den klassiska skjortan att helt plötsligt kännas som ett helt nytt plagg? Se hit – och inspireras av dessa två stilsäkra kvinnor som båda låter magen vara bar och endast EN knapp på skjortan vara knäppt. Busenkelt och supersnyggt! Och vill du inte låta magen vara helt bar, addera ett första baslager som till exempel ett linne eller finstickad polo!

Blå skjorta med en knapp knäppt och svarta bermudasshorts.
Randig skjorta med en knapp knäppt och läderkjol.
Annons

3. kreativ twist

Den klassiska skjortan är ett nyckelplagg av en anledning – det finns oändligt med sätt att styla den på. Istället för att bära den som du vanligtvis, låt din kreativitet flöda och lek med plagget. Gör som Xenia Adonts och bär en väst utanpå den vita skjortan i höst. Eller testa att knyta den oversizade skjortan som en off-shoulder klänning likt denna randiga look nedan. En vit skjorta knuten som klänning, svarta strumpbyxor och höga klackar blir utan tvekan en snygg och nytänkande kombination för hösten!

Vit klänning med svart väst ovanpå från New York Fashion Week.
Annons
Randig skjorta knuten som off-shoulder klänning.

4. komplett set

Äger du ett par matchande byxor till skjortan? Para ihop plaggen och vips så har du en dressad look som med fördel kan bäras på fest. Liva upp med accessoarer och smycken som sticker ut. Och toppa med en dramatisk kavaj för en ännu mer festlig känsla!

Vit set med skjorta och kjol från New York fashion Week.
Blått spetsset med skjorta och byxor.
Annons

5. kontrasterande plagg/mönster

Våga testa bära den tidlösa randiga skjortan med ett annat plagg med kontrasterade färg, mönster eller känsla. Som en rutig minikjol eller ett par sportiga shorts – vi lovar att det snabbt blir en intressant look som samtidigt känns stilsäker och snygg!

Randig skjorta med sportiga shorts från New York Fashion Week streetstyle.
Annons
Randig skjorta med rutig kjol på New York Fashion Week Streetstyle.

6. Bär den som klänning

Äger du en skjorta som är oversized och rejäl i sin längd? Bär den som en klänning! Det är en perfekt och stilsäker look under övergångsperioden mellan sommar och höst. Och kan med fördel stylas antingen med höga stövlar eller klackar. Pass på!

New York Fashion Week Streetstyle skjorta med höga boots.
Annons
En beige skjorta med klackar från New York Fashion Week streetstyle.
Höstens viktigaste modetrender 2023Brand logo
Höstens viktigaste modetrender 2023
Annons
Annons