Artikeln innehåller reklamlänkar

Sindiso Khumalo x & Other stories i färgstarkt designsamarbete

Sindiso Khumalo x & Other stories i färgstarkt designsamarbete

Sindiso Khumalo och & Other Stories välkomnar våren med ett färgstarkt designsamarbete! Ta en sneak-peak på kollektionen som innehåller allt från färgrika plagg till smycken och accessoarer – framtaget på ett hållbart sätt som snabbt bygger upp vårkänslan. Se kollektionen och upptäck när den släpps!
31 mars, 2023
VIDEO: Solglasögon 2023 - 5 modeller att satsa på
1:01

Efter reklamen: VIDEO: Solglasögon 2023 - 5 modeller att satsa på

(1:01)

Slå på ljud

& Other stories välkomnar ett nytt och spännande designsamarbete med det sydafrikanska varumärket Sindiso Khumalo! Duon har slagit ihop sig för att skapa en livfull kollektion med färger och print som hyllar det sydafrikanska varumärkets rötter.

INSPIRATION FRÅN SYDAFRIKA

Sindiso Khumalo lanserade sitt märke i samma namn 2015 och hon är känd för sin färgglada, livfulla och feminina design som hedrar Sydafrikas historia och kultur. All textildesign görs för hand och tas fram genom olika mönster, vattenfärger och abstrakta cut-outs. Den sydafrikanska designern lägger dessutom stor vikt på att hennes kreationer ska fira kvinnors naturliga kurvor och silhuetter på ett hållbart sätt – något som även speglas i designkollektionen med & Other stories.

Kvinna med ett stort leende som bär på en över del med broderade orangefärgade blommor från Sindiso Khumalo x & Other Stories Design samarbete

Sindiso Khumalo x & Other Stories

Sindiso Khumalo x & Other Stories

VIKTEN AV ATT HEDRA SINA RÖTTER

– Som afrikansk designer är det oerhört viktigt för mig att designa kläder som kan lyfta fram mitt afrikanska arv och historia, men även lyfta fram det i en modern miljö. Jag gillar att ta med kulturella element som representerar vem jag är i textil. De blir visuella vinjetter som ramar in våra kollektioner. Utgångspunkten för designsamarbetet var att arbeta med material som tagits fram på ett mer hållbart sätt. Det är viktigt för mig att använda mer hållbara material och att skapa plagg som kommer att vara långvariga, säger Sindiso Khumalo i ett pressmeddelande om kollektionen.

Två kvinnor i flätstilen cornsrows med pärlor längs flätornas slut. Klädda i krämvita klänningar med olika broderade motiv, från Sindiso Khumalo x & Other Stories designssamarbete

Sindiso Khumalo x & Other Stories

VAD VI KAN FÖRVÄNTA OSS från designsamarbetet

Designsamarbetet visar inspiration från Sydafrikas rika kultur på olika unika och härliga sätt, bland annat genom textiltryck som är inspirerat av en sydafrikansk växt med namnet Protea och en stark röd paprikafärg som är betydelsefull färg för traditionen Zulu Nheki, en Zulu brud bär ofta den färgen på hennes bröllopsdag. Dessutom har hon valt kaurisnäckor som ett återkommande motiv för både plagg, smycken och accessoarer. Snäckan sägs bringa framgång, rikedom och lycka i flera afrikanska och afro-karibiska kulturer.

Kvinna med stort leedende och bär på en rödorange lång klänning med vitkrage från Sindiso Khumalo x & Other Stories designsamarbete

Sindiso Kumalo x & Other Stories

Kollektionen innehåller olika plagg med allt från shorts, klänningar och kjolar till badkläder, accessoarer och smycken. Färgpaletten visar starka vårfärger som gul, grönt, rött och blått tillsammans med klassiskt svart och vitt. Hela kollektionen är även producerad i ekologisk och återvunnen bomull och linne, och smycken i återvunnen brassmetall.

Kvinna i färgglad i blått co-ord set med olika broderade motiv från Sindiso Khumalo x & Other Stories designsamarbete

Sindiso Khumalo x & Other Stories

Sindiso har inspirerats av gamla porträtt på kvinnor från Afrika och den afrikanska diasporan under 1800-talet. Plaggen med skarp silhuett beskrivs som bekväma och funktionella men visar fokus på att omfamna och framhäva den kvinnliga kroppen. En unik och stor del av kollektionen är plaggens detaljrika kragar, vilket är en klassisk signatur signerad av Sindiso. Kragarna visas både med broderad och virkad twist, men den mest fängslande detaljen är att vissa kragar är avtagbara och kan placeras ovanpå andra plagg (!).

NÄR Och var LANSERAS KOLLEKTIONEN?

Kollektionen släpps online och i utvalda & Other Stories butiker i april – så håll ögonen öppna för ett av vårens mest färgstarka designsamarbete. Spana in kollektionen på hemsidan här (länk till & Other Stories)!

SE OCKSÅ: Vårens modeplåtning med ELLE - Behind the scenes
0:52

Efter reklamen: SE OCKSÅ: Vårens modeplåtning med ELLE - Behind the scenes

(0:52)

Slå på ljud

Foto: Sindiso Khumalo x & Other Stories