Artikeln innehåller reklamlänkar

Simone Rocha gör årets designsamarbete med H&M

Simone Rocha x H&M designsamarbete 2021

Nu meddelar modejätten H&M att deras nästa designsamarbete blir med den irländska modedesignern Simone Rocha. Se bilderna av den kommande kollektionen här!
14 januari, 2021
10 snabba med ​Hedda Stiernstedt
Slå på ljud

H&M:s designsamarbeten med stora namnen i branschen (senast med Giambattista Valli ) brukar varje år väcka stor uppmärksamhet. I år är det förmodligen extra många som har väntat och längtat eftersom 2020-års designsamarbete skjutits upp. Och nu meddelar modejätten äntligen att det blir den irländska modedesignern Simone Rocha som är näst på tur att lansera en designkollektion våren 2021. Här är allt vi vet än så länge!

Simone Rocha GÖR H&M:s nästa designsamarbete

34-åriga Londonbaserade Simone Rocha har de senaste 10 åren varit ett viktigt namn på den internationella modescenen. Främst känd för sin romantiska och feminina estetik. Tyllkläninngar, blommor, tartaner, pärlsutsmyckningar, glittriga örhänge, trenchcoats och klassiska brouges – alla viktiga Simone Rocha-inslag och detaljer som kommer att återfinns i kollektionen för H&M.

Kollektionen för H&M är en mix av modeskaparens historiska arv från Irland och Hongkong och hennes tio år som designer. Och det är för första gången som designern erbjuder en kollektion för hela familjen där dam-, herr- och barnkläder är inkluderade. Det ska finnas något för alla – en trench för honom och en för henne, och skjortor för båda. Den genomgående färgpaletten för kollektionen går i rött, rosa, svart och crème.

Simone Rocha for H&M 2021

Simone Rocha

– Jag är så glad att få jobba med H&M och den här mycket speciella kollektionen. Det är verkligen ett firande av mitt varumärkes signaturer och de influenser som har format mig. Som designer och som kund har jag varit ett sådant fan av samarbetskonceptet H&M skapat. Margiela, Alber Elbaz, Comme des Garcons - det är en fantastisk lista över alumner att vara en del av, berättar Simone Rocha i pressmeddelandet.

Simone Rocha x H&M släpps den 11 mars

Den 11 mars kommer H&M och Simone Rochas kollektion tillsammans att lanseras i utvalda H&M butiker och online världen över. Värt att skriva upp i kalendern redan nu. Kollektionen kommer som sagt innehålla en rad godbitar!

Se PLAGGEN FRÅN Simone RochaS designsamarbete MED H&M:

Sugen på plaggen? Här (länk till butik) finns kollektionen att shoppa från och med 11 mars.

Foto: H&M

LÄS MER:

ELLE stylingredaktör: Jag älskar kavajen – så stylar jag den till alla tillfällen

Nyckelplaggen att satsa på inför vårmodet 2021

Stockholm Fashion Week blir av även nästa år