Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Sienna Miller tar ställning med EU-hoodie

03 dec, 2019 
sienna miller i eu-hoodie
Att världsbilden styr modet vet vi, men att en hoodie med EU:s logga skulle bli en snackis i modevärlden var mer förvånande. Sedan Sienna Millers statement i en EUnify-hoodie har modevärlden suktat efter den – och att ta ställning stilmässigt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det råder total förvirring i världsbilden vilket påverkar modet i hög grad. Speciellt synligt blir det i vårmodet 2020. Det stora franska modehuset Balenciaga startade sin vårvisning under Paris modevecka med vad som såg ut att vara looks hämtade direkt från Europaparlamentet. Strikta kostymer i blått och svart med namnskyltar och hängande passagebrickor som dessutom presenterades i en blå värld som direkt förde tankar till den kornblå EU-färgen.

Sienna Miller tar ställning

Det är inte bara i vårkollektionerna som de rådande oroligheterna har satt sina spår. Det tyska konstmuseet König Galerie fick nyligen uppmärksamhet när den brittiska skådespelerskan Sienna Miller fångades på bild i deras hoodie från König Souvenir. ”EUnify-hoodien” är enligt konstmuseet själva en symbol för de rådande oroligheterna samt en uppmaning till handling i det europeiska projektet. Stjärnkretsen på framtiden av hoodien är trasig vilket representerar det nuvarande osäkerhetsklimatet i Europa. Den sista stjärnan återfinns på ryggen med texten: ”Call EU hotline +809 768 910 11 free of charge”. 

Annons
Brittiska skådespelerskan Sienna Miller i EUnify-hoodien från König Souvenir.
Annons

Utställningen: Juergen Teller Heimweh

EUnify-hoodien är direkt kopplad till modefotografen Juergen Tellers utställning på König Galeries nya galleri i Tokyo. Utställningen koncentrerar sig på begreppet hemlängtan och är en omvärdering av Tellers tyska identitet och hans ställning som europeisk invandrare till Storbritannien mitt i det pågående Brexit-klimatet.

Redan 2017 bar skådespelerskan Kristin Scott Thomas deras EUnify-hoodie i London men nu har alltså även Sienna Miller tagit ställning. Så den stora frågan är: blir Brexit av eller inte? Oavsett påverkar oroligheterna vårmodet och nu gäller det att ta ställning stilmässigt – och vi lovar: EUnify-hoodien är bara startskottet på vårens stora mikrotrend. Europaparlamentet nästa! 

Annons

Utställningen pågår mellan 10 november 2019 – 11 januari 2020 på König Tokio at Mcm Ginza Haus I i Tokyo.

foto: Imaxtree, TT

LÄS MER: 

Vårens viktigaste modetrender 2020

Spana in vårens hetaste accessoarer – vi listar de viktigaste trenderna

Trend 2019: Re-design och hållbart mode

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons