Sex saker du behöver veta om Guccis nya creative director

22 januari, 2015

Ny creative director för Gucci är alltså Alessandro Michele (den nyheten kan du läsa här). Och så du slipper googla, vi menar leta efter information, här är sex saker du behöver veta (så du har koll när det kommer upp nästa gång):

1. Michele har jobbat på Gucci i mer än 12 år och har arbetat som designchef för modehusets lyxiga läderprodukter.

2. Han var tidigare modehusets före detta creative director Frida Gianninis högra hand.

3. Den 42-årige italienaren (där fick du reda på en sak till) har tidigare arbetat för Fendi, Tom Ford och Gucci-ägda porslinsvarumärket Richard Ginori (han kan inredning också!)

4. Michele debuterade med sin första kollektion någonsin med Gucci AW15 herrvisning. Den togs emot (mer än) väl av modepressen och hyllades för sin ultramoderna designinriktning.

5. Michele studerade vid Academy of costume and fashion i Rom (det vill säga: han vet sina grejer!).

6. I pressmeddelandet som skickades ut igår sa Marco Bizzarri (VD och koncernchef för Gucci) att Michele tillsatts ”efter en genomtänkt och noggrann urvalsprocess” och att det baserats på den ”samtida synen han har uttalat för varumärket och som han nu kommer att bringa till liv”. Låter ju onekligen spännande.

Alessandros första kollektion i sin nya roll blir AW15-16-kollektionen för kvinnor som visas under modeveckan i Milano i februari.

Av Lisa Arnell Foto All over press Källa ELLE Canada