Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

Serieaktuella Sophie Turner i intervju i ELLE

11 mar, 2020 
AvELLE -redaktionen
Sophie Turner i intervju i ELLE
Hur blev en helt vanlig tjej från en liten by i brittiska Warwickshire en av Hollywoods mest intressanta skådisar som nu dessutom är på allas läppar? ELLEs Mike Sager tillbringade en helg med stjärnan för att få svar på alla våra frågor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

VIDEO: ALLT OM SOPHIE TURNER OCH JOE JONAS RELATION

Allt om relationen mellan Sophie Turner och Joe JonasBrand logo
Allt om relationen mellan Sophie Turner och Joe Jonas

I ett stort och exklusivt hus i Venice Beach i Kalifornien med den ikoniska strandpromenaden precis utanför sminkas 24-åriga Sophie Turner inför en plåtning. Nordens drottning ser ståtlig ut när hon sitter i sminkstolen som lika gärna hade kunnat vara en majestätisk kungatron. Utanför husets enorma fönster skymtar vi fotgängare, joggare och cyklister, omgivna av milslång sandstrand och, om du tittar tillräckligt noga, skymtar du horisonten där Stilla havet möter en klarblå himmel.

Trots att Turners svall har återgått till naturligt blont så känner alla henne som rödhåriga Sansa Stark från HBOs jättesuccé Game of thrones, en roll hon nominerades till en Emmy för i kategorin Bästa kvinnliga biroll 2019. I rollen som Stark fick vi se Turner spela en ung kvinna som efter många motgångar under nio långa säsonger gick ut segrande då hon lyckades ta sitt kungadöme hela vägen till självständighet.

Annons

Men hon har gjort mycket mer. Utöver studier och inspelningen av Game of Thrones (vilket tog upp till sex månader per år) klämde hon in flera filmer som X-Men, Barely Lethal och Josie – och gifte sig med en världskänd popstjärna.

I maj förra året gifte hon sig med Joe Jonas, sångaren i Jonas Brothers som nu är mer aktuell än någonsin med både ny musik och turné. Turner blev en del av J-Sisters, där redan sångerskan och skådespelaren Priyanka Chopra Jonas (gift med yngsta brodern Nick) och realitystjärnan Danielle ”Dani” Deleasa Jonas (gift med äldsta brodern Kevin) redan är med. Något som blev en helomvändning från livet i den lilla byn i Warwickshire där Turner växte upp.

Vit klänning från Louis Vuitton, Sophie Turner i exklusiv intervju i ELLE

Makeupartisten lägger en elektrisk blå ögonskugga samtidigt som hårstylisten gör en sista touch på håret. Twiggy-känslan är stark. Turner har på sig en dressad kostym, en poppig tröja och en skjorta med maxad krage – allt kommer från Louis Vuitton som hon är ansiktet utåt för. Vi lämnar huset genom en liten, diskret bakdörr – Turner, hennes publicist, makeupartist, hårstylist, hårstylistens assistent och jag. Väl ute möts vi av en stor svart bil som ska ta oss till platsen för plåtningen.

Annons

Turner undrar hur långt vi ska åka och produktionsassistenten säger att vi bara ska runt hörnet, inte mer än 60 meter bort. En högljudd suck sprider sig i bilen.

– Då kunde jag ju ha gått… Jag känner mig som en idiot.

Dagen efter ses vi på Chateau Marmont. Gamla skandalomsusade kändisminnen lever kvar i väggarna sedan storhetstiden på 1960- och 70-talet. Det känns lite nedgånget men samtidigt charmigt och ståtligt. Vi sitter vid ett litet, runt bord med solen i våra ansikten. Turner har ätit frukost.

Från Chesterton till Hollywood

Jämfört med gårdagens maffiga Twiggy-uppenbarelse är Sophie Belinda Jones, hennes riktiga namn, i dag klädd i gråa mjukiskläder och vita Umbro-sneakers. Mjukiskläderna har texten Erewhon på sig, namnet på en lyxig matkedja i Los Angeles. Men byxorna kommer inte därifrån utan från Pizzaslime, ett projekt som enligt hemsidan är ”skapat av två idioter som ständigt gör föräldrarna besvikna”.

Annons

– Det är lite ironiskt för det här… Det är ju en rätt douchebag-outfit att ha på sig, framförallt när Erewhon är rätt dyrt, men jag gillar det.

Mönstrad klänning från Louis Vuitton, Sophie Turner i exklusiv intervju i ELLE
Kappa, 54 013 kr, skjorta, 17 126 kr, skor, 11 198 kr, och brosch, 9 880 kr, allt Louis Vuitton.

Så håller det på i över en och en halv timme. Det är en skön, avslappnad atmosfär med skämt, skratt, anekdoter och kanske lite av en underliggande oro. Att hon är mindre PK än vad hon borde vara ”eftersom britter är lite mer okej med en sarkastisk och otrevlig jargong mot varandra jämfört med amerikaner”.

Vi pratar om hennes ursprung. Den lilla brittiska byn Chesterton är känd för sin väderkvarn och för att det ligger nära Leamington Spa, en gammal stad strax söder om Birmingham. I Chesterton spenderade Turner stora delar av sin uppväxt. Hennes pappa, Andrew, distribuerade lastpallar åt ett fraktföretag. Hennes mamma, Sally, jobbade som specialpedagog. Turner har två bröder, båda äldre – en är doktor, en är advokat. Turner hade också en tvilling, som tragiskt nog gick bort innan födseln.

Annons

– Min terapeut säger att det är därför jag alltid vill vara med någon.

Turner berättar att hon var jätteblyg som barn.

– Jag sa aldrig någonsin hej, hej då, ingenting. Jag var så blyg. Så min mamma skickade mig till Playbox Theatre Company, en teaterskola. Där började jag som treåring och stannade tills jag var 17-18 år. Alla mina vänner gick där, vi var där hela tiden och gjorde allt tillsammans.

”Vi var aldrig några fans av Jonas Brothers”

Jag undrar, som så många andra, om hon var ett Jonas Brothers-fan när hon växte upp. Hon skrattar.

– Mina vänner och jag var inte några fans av Jonas Brothers, nej, berättar Turner. Vi gillade Busted (brittiskt popband reds anm.). De hade en hit som hette Year 3000 som var sjukt bra. Sen gjorde Jonas Brothers en cover på den, den blev så stor och Busted la ner. Det var ju helt Jonas Brothers fel, så vi hatade dem.

Vit kappa från Louis Vuitton, Sophie Turner i exklusiv intervju i ELLE
Kappa med brosch, 44 133 kr, skjorta, 17 126 kr, och hatt, 11 198 kr, allt Louis Vuitton.

Vi spolar fram till 2016. Turner höll på med ett filmprojekt och en av producenterna, som hade bott granne med Jonas Brothers, sa att hon borde träffa Joe Jonas för att det kändes som att de skulle klicka. Strax efter det hamnade Turner på ett möte där Joe Jonas kom på tal igen.

Annons

– Joes agent var där. Han sa att jag påminde om en av hans klienter och att vi skulle klicka så bra.

Så träffades Sophie och Jonas

Senare samma år gav sig Jonas Brothers ut på turné i Storbritannien. Då kom ett meddelande från Jonas.

– Jag bodde med mina vänner i Camden, i en riktigt nedgången lägenhet där folk alltid klättrade in och ut genom våra fönster. Mina vänner trodde att jag skämtade men de ville verkligen att jag skulle gå på dejt med honom och att jag skulle smsa allt han sa, haha.

Och hon blev positivt överraskad.

– Jag tänkte att han skulle dyka upp med vakter och vara sjukt dryg, så jag tog med mig flera killkompisar för jag började tänka att det skulle vara en catfish som dök upp.

Vit klänning från Louis Vuitton, Sophie Turner i exklusiv intervju i ELLE
Klänning, 90 901 kr, och skor, 10 407 kr, båda Louis Vuitton.

Turner och Jonas träffades för första gången på en bar i Camden.

– Vi träffades på på en sunkig bar, minns Turner. Det är väl det värsta tänkbara men också lite kul? Det var nedgånget med grym musik och lite folk som spyr hit och dit… Det var ett sådant ställe helt enkelt.

Annons

Men det kom varken vakter eller en dryg popstjärna.

– Det bästa med kvällen var att det inte fanns några vakter. Han tog liksom med sig en vän och de drack precis lika mycket som oss. Vi var på dansgolvet lite grann, men sen hittade vi en egen hörna i baren och bara pratade och pratade… Det blev aldrig tråkigt! Det var så lätt och meningsfullt på en gång.

Röd kappa från Louis Vuitton, Sophie Turner i exklusiv intervju i ELLE
Kappa, 54 013 kr, Louis Vuitton. Rosett, stylistens egen.

Gifte sig i Las Vegas

Efter dejten är duon helt oskiljaktiga och Turner följer med på turnén. Paret förlovar sig på sin ettårsdag och gifter sig två gånger. Första gången den 1 maj 2019, vigda av en Elvis-imitatör på A Little White Wedding Chapel i Las Vegas. Andra gången, två månader senare, under en drömmig ceremoni i södra Frankrike med vänner och familj. Sedan intervjun har parets saga fortsatt och paret väntar barn.

Annons

– Det har alltid känts så bra med Joe, berättar hon. Han är stilig, begåvad, rolig, karismatisk… Jag undrar fortfarande hur vi faktiskt blev ihop? Jag har sådan tur som har honom.

Så hur skiljer sig giftermål och förhållande enligt Turner?

– Egentligen bara tryggheten. Det känns tryggare. Orden ”man” och ”hustru” gör ju allt så verkligt. Jag älskar att vara gift, det är underbart. Visst, vi kommer ha våra problem men just nu känns det så tryggt och bra.

Svart kostym från Louis Vuitton, Sophie Turner i exklusiv intervju i ELLE
Kavaj, 31 617 kr, väst, 19 761 kr, tröja, 17 126 kr, byxa, 13 174 kr, och skor, 11 198 kr, allt Louis Vuitton.

Vi återgår till hennes J-Sisters, Priyanka och Dani, som hon är extremt nära och ser som en stor del av familjen.

– De är så härliga och vi umgås hela tiden. Vi pratar ofta om hur det är att faktiskt leva med Jonas Brothers och kan ju såklart relatera till allt möjligt. Det är en underbar stämning.

Annons

Att vara kring Priyanka Chopra Jonas, som är enormt stor i Indien, är extra speciellt.

– Det är jättelätt att glömma att hon redan har haft en 20 år lång karriär i Bollywood. Hon är så stor i Indien! När vi åkte dit för hennes och Nicks bröllop blev vi behandlade som kungligheter. Alla är galna i henne! Men hon är så trevlig, så jordnära… De bor bara tio minuter bort. Och även om Kevin och Danielle bor i New Jersey så ses vi ofta. Vi är som en enda stor familj.

Aktuell i nya serien Survive

Om förra året handlade om bröllop (gånger två) är 2020 året som skådespelarkarriären som verkligen kommer att ta fart. Turner är aktuell i ett nytt jätteprojekt med premiär i april. I dramaserien Survive, baserad på Alex Morels novell, spelar hon en ung kvinna med självmordstankar som är en av två överlevare efter en flygolycka.

Glittrig topp från Louis Vuitton, Sophie Turner i exklusiv intervju i ELLE
Paljettväst, 19 761 kr, tröja, 46 109 kr, och kjol, 32 935 kr, allt Louis Vuitton.

Kanske låter det väldigt Hollywood. Men Survive kommer finnas på Quibi, en helt ny plattform som bara har korta serier och filmer under tio minuter. Tanken är att du lätt ska kunna kolla på något på mobilen när du har lite tid över.

Annons

– Så snabbt jag blev klar med Game of Thrones kände jag hur jag ville tillbaka till tv på något sätt. Jag älskar känslan man får på inspelningarna, det är speciellt när man spelar in flera avsnitt på en gång. När jag hörde talas om Quibi och korta avsnitt kändes det konstigt, men när jag läste manuset till serien kändes det så bra.

Rollen i Survive är stark och tung på många sätt, men också välbekant för Turner.

– I serien har min karaktär varit på rehab ett år. Jag kämpar själv med depression, ångest och ätstörningar, så jag kunde på sätt och vis relatera till min karaktär.

Jag frågar om serien har hjälpt henne att bearbeta sina egna problem. Hon rycker på axlarna och sträcker sig efter ett blåbär som blev över i frukostskålen.

– Jag antar det, ja. Eller i stunden blir det ju terapeutiskt. Men efteråt känns det inte så. Jag är ju inne i karaktärens problem, jag jobbar inte på mina egna.

Sophie Turner i exklusiv intervju i ELLE
Kappa med brosch, 54 013 kr, skjorta, 17 126 kr, och hatt, 11 198 kr, allt Louis Vuitton.

Vår tid tillsammans börjar ta slut. På andra sidan lobbyn ser jag Turners publicist. Jag känner på mig att det är dags att runda av. Men det finns några avslutande frågor jag måste få med.

Annons

Vad tyckte du om slutet av Game of Thrones?

– Jag har inte sett det.

Det är definitivt en tystnad som sprider sig.

– Jag började kolla när förra säsongen började och tänkte kolla färdigt, men sedan halkade jag efter.

Turner fortsätter:

– Alla kan ju inte vara nöjda med slutet, så är det bara. Speciellt när en serie har gått i så många år. Alla har sina idéer och tankar kring hur de vill att serien ska sluta. Det är omöjligt att göra alla fans glada.

Men hur känns det att ha varit med i en av de största serierna någonsin?

– Sedan säsong tre har vi hört ”Game of Thrones är ett fenomen!” typ hela tiden. Jag har försökt ta in det, men det går inte när du är inne i den världen. Nu när jag är ute ur det börjar jag inse hur fantastiskt det var och hur stor serien blev? Jag känner verkligen att jag har haft tur. I stunden förstod jag inte att jag var en del av något så stort.

Trenchcoat från Louis Vuitton, Sophie Turner i exklusiv intervju i ELLE
Kappa med brosch, 54 013 kr, skjorta, 17 126 kr, skor, 11 198 kr, allt Louis Vuitton. Rosett, stylistens egen.

Det märks att det först är nu som hon börjar bearbeta vad hon har varit med om.

– Människorna runt mig, atmosfären, hur alla arbetade… Jag blev så bortskämd av serien. Och jag kommer aldrig uppleva något sånt igen. Det börjar jag inse först nu.

Stylist: Beth Fenton
Fotograf: Arthur Elgort
Hårstylist: Christian Wood
Makeupartist: Lisa Storey
Nagelstylist: Millie Machado
Skräddare: Susie Kourinian
Assistenter: Cathleen Peters, Megan King och Julia Harvey

LÄS MER:

Allt du behöver veta om relationen mellan Sophie Turner och Joe Jonas

Sophie Turner och Joe Jonas väntar sitt första barn

Allt om Sophie Turners och Joe Jonas bröllop i Las Vegas

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons