Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeOutfits till bröllopMidsommarklänningar

Selena Quintanillas mest ikoniska looks genom tiderna

19 mar, 2020 
Selena Quintanillas 5 mest ikoniska looks från 90-talet
Snart kommer 90-talets mest ikoniska tejanostjärna vara namnet på allas läppar igen. I år lanserar nämligen Netflix en ny serie om Selena Quintanillas liv innan hennes tragiska bortgång 1995. ELLE har samlat några av sångerskan bästa och mest minnesvärda looks genom tiderna!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Den 31 mars 2020 är det 25 år sedan sångerskan Selena Quintanilla gick bort. Netflix lanserar serie om tejanostjärnan Selena Quintanillas liv innan bortgången och vi minns hennes magnifika outfits genom åren. 90-talet är hetare än någonsin och vem ägde inte 90-talet bättre än tejanostjärnan Selena?

Vem var Selena Quintanilla?

Selena Quintanilla-Pérez var en amerikansk sångerska, låtskrivare och kompositör med fjorton topp-10 noteringar och sju listettor på Hot Latin Songs med Billboard-titlarna ”Top Latin artist of the 90’s” och ”Best Selling Latin Artist of the Decade.”

Framgångarna och populariteten växte under 1990-talet, särskilt i spanskspråkiga länder. 1995 spelade hon in musik på engelska för ett eventuellt genombrott i den engelskspråkiga världen. Men i mars 1995 mördades hon, vid 23 års ålder av ett fan. 1997 gestaltade Jennifer Lopez Selena i filmen Selena. 2020 är det dags igen för världen att minnas sångerskan!

Annons

Selena: The Series

Netflix meddelade i slutet på 2019 att de under 2020 kommer att lansera Selena: The Series – en serie inspirerad av den kända tejanosångerskan Selena Quintanilla liv. Serien tar utgångspunkt i den mexikanska-amerikanska tejanosångerskan Selena liv i takt med att hon blir äldre och förverkligar sina drömmar tvingas hon fatta tuffa beslut för kärlekens och musikens skull.

Selenas mest minnesvärda moodlooks

Förutom att inspirera med sin sång, har hon dessutom inspirerat med sin stil och var en stor stilikon under 90-talet. ELLE har samlat några av ikonen och sångerskan Selenas bästa och mest ihågkomna looks genom tiderna. Se och inspireras!

1. Bodysuit

Känner du igen looken? Då kan det vara för att Kim Kardashian valde att återskapa Selenas look från 90-talet under Halloween 2017. Den figurnära röda bodysuiten är legendarisk!

2. Strass

1993 uppträdde Selena på Houston Livestock Show i Houston i vad som kom att bli en av hennes mest ikoniska looks. Strass-bustier, höga tajta byxor, cowboybälte och militärhatt – även de med strass.  Looken har kopierats otaliga gånger sedan dess. Och senast som inspiration för det danska heta märket Saks Potts vår- och sommarkollektion 2020.

Annons
Selena Quintanillas mest ikoniska looks från 90-talet

3. Helvitt

Selena var under 90-talet ambassadör för Coca Cola och sportade flitigt en coca-cola flaska i handen när hon inte stod på scen. På scen tog sig istället samarbetet uttryck på hennes kläder – som här på skjortan kombinerat till ett par glittriga vita jeans.

Selena Quintanilla

4. Djurmönstrat

Leopard är verkligen en vattendelare i modet, men på Selena är det en look vi gärna minns!

Annons

5. Halterneck

På Grammys galan 1993 (för övrigt året då hon vann bästa mexikanska/amerikanska album) dök Selena upp i en vit och guld glittrande galaklänning i halterneck modell!

Selena Quintanilla Grammys 1993

Foto: TT, Instagram

LÄS MER: 

Katie Holmes gör årets mest inspirerande stilcomeback

Jennifer Lopez hedras med modepris – se hennes bästa looks här

7 saker som alltid händer på film men aldrig i verkligheten

Annons