Artikeln innehåller reklamlänkar

Selam Fessahaye släpper festkollektion med Ellos

Selam Fessahay släpper festkollektion med Ellos.

Den hyllade designern Selam Fessahaye har ingått samarbete med Ellos. Tillsammans släpper de under våren 2020 en festkollektion som andas couture design. Frontar kollektionen gör Sabina Ddumba.
20 januari, 2020

Det var under Stockholms modevecka hösten 2018 som Selam Fessahaye, som tidigare arbetat som stylist och kostymör åt flera av våra svenska stora artister, presenterade sin allra första egna kollektion. Visningen blev hyllad av alla och sedan debuten har hon varit en av våra mest omtalade designers. Hon beskrivs som Sveriges nya internationella modemirakel och 2019 vann hon pris på ELLE-galan i kategorin årets blickfång. Under samma år fick hon också strålkastarljuset riktat mot sig då kronprinsessan Victoria har valt att bära hennes design, senast under Nobelfesten i december.

I januari kom den glada nyheten att det svenska stjärnskottet ingår designsamarbete med Ellos. Under vårsäsongen 2020 släpper de en exklusiv och unik festkollektion tillsammans, som enligt Ellos själva andas couture design.

Selam Fessahaye på ELLE-galan 2020.

Selam Fessahaye med sällskap under ELLE-galan 2020.

Sabina Ddumba på ELLE-galan 2020

Sabina Ddumba i klänning från Selam Fessahaye under ELLE-galan 2020.

– Som designer skapar jag oftast showpieces och galaklänningar för exklusiva, unika tillfällen. Det känns därför fantastiskt kul att jag, tillsammans med Ellos, fått möjligheten att skapa något liknande för en större publik, säger Selam Fessahaye om samarbetet.

– Genom samarbetet med Selam Fessahaye kan Ellos vidga vyerna och ta nästa stora steg inom mode. Dynamiken mellan en ledande kommersiell mode- och heminredningsaktör som Ellos och en modig och nyskapande designer som Selam är fantastisk och skapar något alldeles särskilt. Vi öppnar upp en unik möjlighet för flera kunder att köpa Selams enastående design, tillägger Johan Kromer, Assortment director på Ellos.

Festplagg i rosa och svart

Kollektionen består av en långklänning, en kortare klänning samt ett set med kjol och topp. Samtliga kreationer kommer i rosa respektive svart. Prislappen ligger på från 699 kronor för en kjol till 3 299 för långklänningen. Festkollektionen, som ska säljas exklusivt på Ellos.se, kommer i begränsad upplaga och lanseras den 26 april 2020. Spana in alla plagg nedan.

Här kan du klicka hem hela kollektionen. (länk till Ellos)

Selam Fessahaye x Ellos

Svart galaklänning med markerad midja. Läs mer och köp här. (länk till Ellos)

Samma galaklänning i rosa. Läs mer och köp här.  (länk till Ellos)

Miniklänning i rosa med band kring midjan. Läs mer och köp här. (länk till Ellos)

Samma klänning i svart. Läs mer och köp här.  (länk till Ellos)

Svart topp med 3D-blommor. Läs mer och köp här.  (länk till Ellos)

Matchande kjol, också i svart. Läs mer och köp här.  (länk till Ellos)

Foto: Ellos, Frank Nordenberg, TT

LÄS MER:

Selam Fessahaye är designer bakom Victorias Nobelklänning

Selam Fessahaye: ”Jag är både prinsessa och tomboy”

Monki släpper kollektion med Selam Fessahaye – se den här