Se Ida Klamborns AW16 från front row genom virtual reality

Se Ida Klamborns AW16 från front row genom virtual reality

Genom initiativet Democratic Front Row, som Tele2 och Fashion Week i Stockholm står bakom, uppmanas unga personer att ta modeelitens platser på Ida Klamborns front row. Via virtual reality ersätts kändisar av robotar.
21 januari, 2016

För första gången någonsin kan alla recensera Ida Klamborns visning och modekollektion den 3 februari under Stockholm Fashion Week i realtid.

Placerade på Ida Klamborns front row kommer nämligen en interaktiv robotinstallation att ta plats. Robotinstallationen är utrustad med Virtual Reality-kameror, som gör det möjligt för unga modeintresserade svenskar att se visningen i 360 grader panorama med hjälp av en Cardboard eller via appen ”Front Row.

Rebecca & Fiona, Little Jinder, Bea Åkerlund och Michel Dida är några av de kända namn som gett bort sina platser på front row.

– Med Democratic Front Row vill vi på ett annorlunda sätt visa hur man med hjälp av uppkoppling kan upptäcka användbar och ny teknik. Sen tycker vi om att bryta normer. Modescenen är begränsad till några få, vi vill ta det till allmänheten och låt dem komma till tals, säger Karl Skoog, Brand Engagement Manager på Tele2.

Läs också: Se hela ELLE-galan filmad i virtual reality