Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Se hela Chanels magiska Métiers d'Art-visning från Hamburg

08 dec, 2017 
AvJenny Fredriksson
Modemästaren Karl Lagerfeld återvänder till sin hemstad Hamburg för sin årliga Art et métier-visning, en exklusiv pre-fall-kollektion med fokus på modehusets coutureleverantörer. Inspirationen kommer från den nordtyska staden Hamburgs marina historia – med inslag av lite raffig Reeperbahn-romantik.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Karl Lagerfeld tog det legendariska modehuset Chanel till sin hemstad Hamburg som ligger i norra Tyskland. Staden är en stor hamnstad och sjöfarten är en väldigt viktig del av stadens historia och för dagens industri. Det nautiska temat funkar också som en perfekt inspiration till kollektionen. Location för den stora visningen var det helt nybyggda konserthuset Elbphilharmonie.

Karl Lagerfeld är inte av det sentimentala slaget utan är alltid framåtblickande i allt han gör, så det magnifika och hypermoderna lokalen vid floden Elbe blev en perfekt backdrop för kollektionen Métiers d’Art som i sig är en hyllning till modehuset Chanels coutureleverantörer – som den legendariska broderimakaren Lesage, hattmakaren Maison Michel och juvelerarfirman Goossens. De fick verkligen leva upp till sina yrkesskicklighet i form av fantastiska smycken, hattar och broderier.

Annons

Läs också: 7 fantastiska väskor från Chanelvisningen i Hamburg

Plaggen i kollektionen är av ett klassiskt, men samtidigt modernt, Chanel-snitt. Favoriterna är de stickade marinblåa sailortröjorna med matchande mössor, de fina vida croppade seglarbyxorna och de uppdaterade Chaneljackorna. Den marina looken piggades upp av lite härligt, raffig Reepeerbahn-romantik (Reepeerbahn är Hamburgs (ö)kända redlight-distrikt)  i form av lack och läder.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Här nedan hittar du alla looks från Chanel Paris Hamburg Métiers d’Art-kollektionen.

Karl Lagerfeld och Hudson Kroenig på catwalken efter showens slut
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Foto IBL, Chanel (finalbild)

Annons