Se Guccis AW19-visning på Milano Fashion Week

Guccis maxade Milano-visning 2019

Gucci öppnade modeveckan i Milano med en dramatisk visning likt en maskeradbal, där statement-örhängen i guld och masker med stora järnspikar tog över showen totalt.
21 februari, 2019

Alessandro Michele, mannen bakom Guccis AW19-kollektion, bjöd in till maskeradbal där när det under gårdagen visades en show där Couture-liknande plagg mixades med den kommande säsongens butikssortiment.

Vad den stora snackisen var den här gången? Masker och öron täcka av guld var helt klart den röda tråden som genomsyrade kollektionen, och även det som fångades upp mest på sociala medier.

Se bilder från Guccis AW19-kollektion här!

Maskerad

Innan visningen drog igång på eftermiddagen fick gästerna en hint av vad Gucci senare skulle visa upp på catwalken. Alla fick nämligen varsin inbjudan med masker i plast på ansiktet av Hermaphroditus, som var son till Aphrodite och Hermes i den grekiska mytologin.

Och maskerna var helt klart en utstående del av visningen eftersom att det var allt från hel-täckta masker i plast och lädermasker med stora järnspikar till ögonskydd av pläterat guld.

Guld-öron a la Gucci

Guldörhänget är sen gammalt en klassiker som aldrig kan gå fel och i höst tar Gucci det ett steg längre. Under visningen var modellernas öron täckta av guld. Bokstavligt talat!

Skräddat

I höst och vinter kan vi även vänta oss skräddat från det italienska modehuset. Det är maskulina kavajer med markerade axlar och kostymer där loggor får pryda fritt.

Rött fortsätter att ta över på catwalken

Den stora trendfärgen i höst är helt klart rött som återigen gör succe på catwalken. Gucci visade upp färgen på bland annat ytterplagg i läder och kragar i fuskpäls, som den här säsongen är helt gjord av fuskpäls.

Foto: Imaxtree

Se visningen här!

Läs mer:

I dag visar Gucci SS19 i Paris – se visningen livestreamas här

7 snygga looks från Burberrys rekordvisning på London Fashion Week

Allt om Marc Jacobs visning på New York Fashion Week