Se bilderna från öppningseventet på Uniqlo

Uniqlo öppnar i Sverige – se bilderna från öppningseventet

I går, den 23 augusti, var det dags att fira att Uniqlo öppnar i Sverige. ELLE var givetvis på plats. Se alla foton från öppningseventet.
24 augusti, 2018

I dag, fredagen den 24 augusti, slår Uniqlo äntligen upp dörrarna i Sverige och Stockholm. Kön har ringlat sig lång längs Kungsträdgården hela förmiddagen. Intresset för den japanska klädkedjan är onekligen enormt.

Den nya butiken har en total yta på 1 580 kvadratmeter, och precis som i andra Uniqlobutiker över hela världen erbjuder man ”LifeWear” till män, kvinnor och barn.

– Vår introduktion på den svenska marknaden innebär också vår första etablering i Norden vilket stämmer väl överens med våra planer på fortsatt expansion i Europa. Sverige är en av världens mest innovativa nationer och är ett land som uppskattar såväl teknologi som design och är ledande inom modern livsstil. Jag hoppas att det svenska folket kommer att ta till sig vårt koncept LifeWear och göra det till sitt, berättade Tadashi Yanai, vd för Uniqlo, i ett pressmeddelande i januari i år.

Uniqlos butik i Stockholm ligger i den byggnad som för många är känd som Sverigehuset. Huset har ritats av Stockholmsfödda Sven Gottfried Markelius, en av Sveriges mest inflytelserika moderna arkitekter. Sverigehuset stod färdigt år 1969 och Uniqlos nya butik har satsat att bevara byggnadens historiska estetik på ett oerhört smakfullt sätt.

I går var det dags för ett stort firande och öppningsevent i Uniqlos nya Sverigebutik. Press och särskilda gäster fanns, bland andra, på plats. Se bilderna från eventet nedan.

ELLE-redaktionens egna Uniqlofavoriter hittar du här!

Läs också:

På fredag öppnar Uniqlo i Stockholm – vi träffade designteamet i Japan

Grattis hela södra Sverige – Uniqlo öppnar i Köpenhamn!

Ska du till Uniqlo-butiken på fredag? Här är allt du behöver veta!

Foto Studio Emma Svensson