Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Se allt från Imaskopis visning – Rag dolls & other creatures

29 feb, 2024 
AvAmie Chorr
Imaskopi har precis haft sin tredje visning i Stockholm och kollektionen hämtar inspiration från ragdolls och fantasivänner. Djupdyk i Imaskopis designvärld!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Behind the scenes med Zara LarssonBrand logo
Behind the scenes med Zara Larsson

2020 grundade Nelly Skog Imaskopi som sedan start haft fokus på könsneutrala, handstickade klädesplagg. Plaggen utmanar normer inom estetik och kön samt bryter med traditionerna inom hantverk. Varje unikt handgjort plagg tar form i Imaskopis egen källarstudio i Stockholm. Nu är Imaskopi tillbaka med en tredje kollektion.

Imaskopis tredje modevisning

Kollektionen karaktäriseras av kontraster och utforskar fördomar och förutfattade meningar om vad som räknas som smickrande och lekfulla hantverk. I varje handgjort plagg har en lekfull och överdriven touch vävts in. Kollektionen består av olika sticktekniker och allt från förstorade "barnplagg" ich garnperuker till stickade sällskapskamrater och och en färgpalett som bäst associeras med både soluppgång och dimma.

Annons

Nelly Skog betonar fördelarna med tålmodigt hantverk och strävar efter att skapa plagg med lång livslängd, älskade och omhändertagna av sina ägare. Genom Imaskopi som plattform är målet att erbjuda mode som är lekfullt, direkt och tillgängligt.

De tror på en hållbar modeframtid som bygger på fullständig transparens. Imaskopis grundtanke är enkel: plaggen skapas för hand och tar tid. Varje plagg bär på en unik historia, och det är upp till ägarna att vårda och uppskatta dem.

Från sin start har Imaskopi vuxit till ett företag med en kärna av familj och vänner. Där Imaskopi banat sin egen väg. Med hjälp av familjen, där mamman står för stickning och konstruktion, syskon som musa, partnern för fotografering samt vänner med expertis inom musik, modellande, ritning och scenografi, har Nelly Skog förverkligat sin vision.

Annons

Imaskopi gestaltar sitt eget universum där detaljer, bildspråk, ljud, musik, video och rörelse tillsammans med kläderna skapar en levande värld.

De exklusiva Imaskopi-plaggen finns endast tillgängliga på imaskopi.com, hos JUS i Stockholm och på Studiolab404 i Tokyo, Japan.

Foto: Emanuel Koroly

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons