Se alla kungliga brudklänningar på nära håll

Se alla kungliga brudklänningar på nära håll

Tycka vad man vill om kungligheter, men deras val av bröllopsklänningar skapar alltid modehistoria. Nu kan du se brudklänningarna i ny utställning.
04 oktober, 2016

Av Margareta Gotthardsson

Vem älskar inte bröllopsklänningar! I den nya kommande utställningen på Stockholms slott kan du på nära håll se de kungliga brudklänningarna skapade av några av världens bästa klädskapare och modehus. Från drottning Silvias klassiska Dior-skapelse till kronprinsessans duchesse-dröm av Pär Engsheden.

Andra klänningar som kommer att finnas i utställningen är klänningarna burna av prinsessan Lilian, prinsessan Sofia och prinsessan Madeleine.

Se bilder på alla klänningarna här.

Närbild på prinsessan Sofias klänning.

Prinsessan Sofias klänning är skapad i tre toner av vitt av den svenska designern Ida Sjöstedt. Klänningen är gjord i en crêpe i helsiden som dubblerats med italiensk sidenorganza.

Prinsessan Madeleines brudklänning skapades av den Valentino Garavani.Klänningen är gjord i plisserad sidenorganza med applikationer av elfenbensfärgad Chantillyspets. Klänningen avslutas i ett fyra meter långt släp.

Kronprinsessans brudklänning av pärlvit dubbelsidig sidenduchesse med 4,6 meter långt släp, formgiven och utförd av Pär Engsheden.

Närbild på prinsessan Lilians klänning.

Prinsessan Lilians brudklänning är en dimblå shantungklänning skapad av den brittiska designern Elizabeth Wondrak.

Närbild på drottning Silvias klänning.

Drottning Silvias klänning i duchesse skapades av Marc Bohan vid modehuset Dior. Ett långt släp var fäst vid klänningens rygg.

Prinsessan Madeleines klänning.

Foto: Sanna Argus Tirén/Lisa Raihle Rehbäck/Kungahuset.se

Utställningen visas i Rikssalen på Kungliga slottet i Stockholm och pågår mellan den 18 oktober 2016 och 12 mars 2017.

Artikel av Femina

LÄS OCKSÅ:

90 sagolika bröllopsklänningar från coutureveckan

11 bröllopsklänningar som inte alls såg ut som i katalogen