Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeOutfits till bröllopMidsommarklänningar

Inkluderande och lekfullt är ledorden när Samsøe Samsøe visar hösten 2022

03 feb, 2022 
Samsoe samsoe aw22
Vi blickar bakåt, framåt och tar tempen på nutiden när Samsøe Samsøe visar sin AW22-kollektion. Poppande gröna färger och lekfulla silhuetter tar plats när märket visar en kollektion som signalerar en ny era.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Våra blickar riktas mot Köpenhamn där modeveckan är i full gång. Under tre fullspäckade dagar presenterar de danska modehusen sitt höstmode för 2022 och på onsdagskvällen bjöd Samsøe Samsøe på deras senaste verk.

Copenhagen Fashion Week – Highlights dag 2Brand logo
Copenhagen Fashion Week – Highlights dag 2

Inkluderande kollektioner att vänta

Meme Marta Fagiouli, Samsøe Samsøes nya Head of Womenswear, debuterade med höstkollektionen vid namn ”Past Present Future”, vilken liksom namnet avslöjar blickar bakåt, tar tempen på nutiden och ser framåt. Meme beskriver själv kollektionen som inkluderande och lekfull. Och att de kommande kollektionerna ska vara just inkluderande är viktigt för designern.

Annons

– Vi strävar efter att bli ett inkluderande märke genom att inte exkludera varken något kön eller någon kroppsform med våra kollektioner, säger hon i ett pressmeddelande och fortsätter:

Meme Marta Fagiouli är Samsøe Samsøes nya Head of Womenswear och debuterade med sin AW-kollektion under modeveckan i Köpenhamn.
Meme Marta Fagiouli är Samsøe Samsøes nya Head of Womenswear och debuterade med sin AW-kollektion under modeveckan i Köpenhamn.

– Fokus ligger istället på detaljer, liksom på att säkerställa att plaggen är anpassningsbara för kroppens olika behov. Vi leker med proportioner och vill att människor ska tycka att det är härligt att bära våra kläder.

Poppande färger och lekfulla silhuetter

Genom en digital visning bjöds vi på poppande gröna färger, 90-talsinfluenser samt lekfulla silhuetter och mönster – och hela kollektionen signalerar en ny era för märket som ska bli spännande att följa. Oversize-plagg i kombination med tight passform såväl som bara ben i kombination med voluminösa överdelar utgör spännande kontraster. Spana in looksen och inspireras från visningen nedan.

Annons

Se allt från Samsøe Samsøe AW22 här

Foto: Samsøe Samsøe/Copenhagen Fashion Week

Annons