Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Saks Potts kollektion – inspirerad av kronprinsessan Marys 00-talsstil

12 aug, 2022 
saks potts ss23
Saks Potts visade en SS23-kollektion inspirerad av ingen mindre än kronprinsessan Marys stil à la 2002 – sportig, minimalistiskt cool, men med en tydlig bohemisk twist.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Cathrine Saks och Barbara Potts är powerduon bakom succén Saks Potts. De grundade modemärket när de bara var 19 och 20 år fyllda och sedan dess har det hunnit hända mycket. Från att främst ha varit kända för sina färgglada pälsar till att i dag, drygt åtta år senare, ha breddat sin repertoar under årens lopp och inte längre jobba med päls överhuvudtaget.

– Vi vill göra kläder som reflekterar vilka vi är och vi vill vara autentiska. Vi vill inte göra kläder som vi inte kan se oss själva i. Det måste vara praktiskt, men också alltid roligt, säger Barbara Potts.

Saks Potts visning på Kongens Nytorv – och inspirationen från kronprinsessan Mary

Under modeveckan i Köpenhamn visade de upp sin nya kollektion inför vår och sommar 2023 – och de gjorde inte det var som helst. I år intog de Kongens Nytorv, mitt i Köpenhamn. Modellerna på visningen bestod av flera av designerduons nära vänner. Bland andra Pernille Teisbæk, Mathilde Gøhler och Erin Wasson gick på catwalken.

Annons

– Det var verkligen speciellt. Det är ett torg som jag och Cathrine brukade åka skridskor runt när vi var små, så vi var verkligen hedrade över att vi kunde ha vår visning där, säger Barbara Potts.

Platsen har även en betydelse för inspirationen till hela kollektionen. Den här gången har duon nämligen inspirerats av kronprinsessan Mary, eller Mary Donaldson som hon hette på den tiden. Bilder på hennes stil från år 2002, när hon precis flyttat till Danmark, var det som dominerade designernas moodboards.

– Hon var en supercool tjej, hon var sportig, minimalistisk, men med en superbohemisk twist, säger Barbara Potts och fortsätter:

– Det som var intressant med henne var att hon var en vanlig tjej. Hon bodde i en lägenhet här nära, hade jobb på Microsoft och jobbade från åtta till fem. Det finns mycket bilder på henne från den här tiden och hon promenerade alltid på Köpenhamns gator och på Kongens Nytorv.

Annons

Har du något favoritplagg i den nya kollektionen?

– Läderkjolen med dip dye, eftersom det var en utmanande process. Det tog sex månader att göra den perfekt och vi fick den för bara två dagar sedan. Den har en väldigt minimalistisk silhuett och praktiska detaljer, med en bohemisk touch i form av dip dye, säger Barbara Potts.

Se bilderna från Saks Potts SS23-visning på Kongens Nytorv:

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Foto: Copenhagen Fashion Week

11 kungligheter som haft oväntade jobbBrand logo
11 kungligheter som haft oväntade jobb

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons